Formaţiunea lui Berlusconi a semnat acorduri cu Partidul Românilor din Italia şi cu PPDD

Formaţiunea lui Berlusconi a semnat acorduri cu Partidul Românilor din Italia şi cu PPDD

Fostul premier al Italiei, excentricul Silvio Berlusconi

Forza Italia, partidul fostului premier italian Silvio Berlusconi, a semnat acorduri de coaliţie, în vederea scrutinului europarlamentar şi alegerilor locale italiene, cu Partidul Românilor din Italia (PRI) şi cu Partidul Poporului Dan Diaconescu (PPDD), informează site-ul ziarului Il Tempo.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acordurile au fost semnate luni, la Roma, în prezenţa lui Renato Brunetta, liderul grupului Forza Italia din Camera italiană a Deputaţilor, a lui Giancarlo Germani, preşedintele Partidului Românilor din Italia, şi a lui Dan Diaconescu, liderul PPDD.

„Acordul semnat ieri este foarte important; va fi determinant pentru menţinerea echilibrului în Partidul Popular European şi pentru desemnarea viitorului preşedinte al Comisiei Europene", a declarat Renato Brunetta, liderul deputaţilor formaţiunii Forza Italia (centru-dreapta).

„Participarea românilor la vot în Italia este un semnal foarte bun privind adevărata integrare europeană", apreciază Abrignani Ignazio Abrignani, coordonatorul campaniei electorale a Forza Italia.

„Partidul Românilor din Italia va susţine cu convingere Forza Italia în alegerile europarlamentare şi în cele locale. Unii candidaţi vor fi desemnaţi direct de comunitatea românilor", a declarat liderul formaţiunii, Giancarlo Germani.

În ultimele luni, presa a speculat că Silvio Berlusconi, vizat de o intedicţie de a deţine funcţii publice în Italia, ar putea candida în România sau Bulgaria pentru un loc în Parlamentul European. Dar Berlusconi a refuzat propunerile în acest sens. "Ar fi suficient să răspund favorabil propunerilor de a candida în România, Bulgaria şi Malta, dar eu prefer ţara mea", afirma fostul premier în decembrie 2013. Berlusconi a fost condamnat la închisoare în dosarul Mediaset şi nu are dreptul de a deţine funcţii publice timp de doi ani.

Italia va organiza, pe 25 mai, primul tur al alegerilor locale, în paralel cu scrutinul europarlamentar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările