Decizie fără precedent în Germania. Aceste produse nu vor mai putea fi cumpărate din supermarketuri

Decizie fără precedent în Germania. Aceste produse nu vor mai putea fi cumpărate din supermarketuri

FOTO EPA-EFE / Sascha Steinbach

Camera inferioară a parlamentului german, Bundestagul, a votat joi interzicerea pungilor din plastic în supermarketuri începând din 2022, relatează DPA, citată de Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pungile din plastic uşoare pe care clienţii le iau de obicei de la casele de marcat urmează să fie interzise după o perioadă de tranziţie care a fost prelungită de la şase la 12 luni la cererea industriei. Pungile reutilizabile şi pungile subţiri din plastic de la raioanele de legume şi fructe sunt excluse din interdicţie.

„Punga de plastic este simbolul irosirii resurselor", a afirmat ministrul Mediului, Svenja Schulze, care a iniţiat interdicţia. "Alternative eficiente sunt coşurile pentru cumpărături, pungile din pânză lavabile pentru fructe şi legume şi cutiile refolosibile (...)", a adăugat ministrul, potrivit sursei citate

Cu toate acestea, organizaţia pentru apărarea mediului WWF consideră că interdicţia este numai simbolică. Pungile din plastic reprezintă doar 1% din consumul de plastic din Germania.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările