De teama controalelor, 900.000 de britanici cu pensii de invaliditate se întorc la lucru

De teama controalelor, 900.000 de britanici cu pensii de invaliditate se întorc la lucru

Reformele sistemului de asistenţă socială i-a făcut pe britanici să se "răzgândească".

Aproximativ 900.000 de cetăţeni britanici care se bucurau de pensii de invaliditate, s-au declarat apţi de muncă, aceasta după ce, potrivit reformei atotcuprinzătoare a sistemului de asistenţă socială, cea mai vastă din ultimii 60 de ani, acordarea acestei pensii va fi legată de examene medicale deosebit de severe.

Ştiri pe aceeaşi temă

 În urma controalelor medicale, abia o optime  şi-a dovedit incapacitatea de muncă, a relatat cotidianul britanic “The Daily Telegraph”. 

În afara celor 878.300 de persoane, declarate apte de muncă, 376.300 au fost trecute în categoria “parţial apte de muncă” şi doar 232.000 îşi pot păstra pensia de invaliditate completă Aceste cifre, au declarat miniştrii care se ocupă de problemele sociale, demonstrează dimensiunea extraordinară a celor care au profitat din plin de sursele băneşti ale asigurărilor sociale. 

Potrivit unui deputat conservator, guvernul laburist anterior a folosit sistemul de asigurări sociale pentru a “cosmentiza” statisticile cu privire la şomaj, declarând drept “handicapaţi” persoane apte de muncă. Potrivit cifrelor oficiale, acum o treime dintre cei care aveau pensii de invaliditate, trebuie să se întoarcă la muncă. 

Mulţi dintre aşa zişii handicapaţi au fost pensionaţi din cauza unor… coşuri, dureri musculare sau luxaţii. Peste 46.000 s-au pensionat pe motiv de consum de alcool, iar peste 29.000 de britanici pe motiv de consum de droguri

O altă măsură menită să sporească bugetul asistenţei sociale, dar care a provocat proteste este întroducerea aşa numitei “taxe de dormitor”. Este vorba de reducerea sumelor oferite pe baza unui sistem de subvenţionare la chirii a britanicilor cu venituri scăzute. 

Aceste subvenţii vor fi reduse dacă se constată că una dintre camerele apartamentului acestor familii nu este utilizată. În viitor, o familie va pierde în medie o compensaţie de 14 lire pe săptămână, căpătând anual cel  mult 26.000 de lire sterline, această sumă reprezentând salariul mediu anual al unui angajat. 660.000 de familii vor fi afectate de această măsură. 

Organizaţiile de caritate şi bisericile au protestat, afirmând că rezultatul va fi creşterea numărului persoanelor fără adăpost şi a copiilor care vor trebui să facă apel pentru hrană la fundaţiile de caritate dar deputaţi conservatori au arătat că în Marea Britanie există liste lungi de aşteptare a oamenilor care nu au locuinţe şi atunci nu se poate permite ca alţii să dispună de camere nefolosite şi să primeească şi subvenţii.


.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările