Dalia Grybauskaite obţine mai puţin de 50 la sută din voturi la alegerile din Lituania

Dalia Grybauskaite obţine mai puţin de 50 la sută din voturi la alegerile din Lituania

Cunoscută ca "Doamna de Fier" baltică şi pentru fermitatea faţă de marele vecin rus, în criza ucraineană, Grybauskaite, în vârstă de 58 de ani, nu a depăşit pragul necesar pentru a fi realeasă din primul tur

Preşedintele în exerciţiu al Lituaniei, Dalia Grybauskaite, s-a clasat duminică pe primul loc în primul tur al alegerilor prezidenţiale, cu 46,5 la sută din voturi şi se va confrunta în cel de-al doilea tur de scrutin cu un adversar social-democrat, a anunţat comisia electorală naţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contrar aşteptărilor analiştilor, "doamna de fier" lituaniană nu a depăşit pragul de 50 la sută necesar pentru a fi realasă din primul tur, arată rezultatele obţinute după numărarea a 97 la sută de voturi, relatează AFP.

Adversarul său, eurodeputatul social-democrat Zigmantas Balcytis, a obţinut 13,9 la sută din voturi.

Citeşte şi:

Alegeri prezidenţiale în Lituania

Lituanienii votează duminică în primul tur al alegerilor prezidenţiale, în care preşedinta în exerciţiu Dalia Grybauskaite este bine plasată pentru obţinerea celui de-al doilea mandat, relatează AFP.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările