Cancelarul Karl Nehammer este în centrul unei polemici după participarea fără mască la o reuniune, cu o săptămână înainte de a se infecta cu COVID-19

Cancelarul Karl Nehammer este în centrul unei polemici după participarea fără mască la o reuniune, cu o săptămână înainte de a se infecta cu COVID-19

Cancelarul Nehammer apare într-o fotografie, fără mască, alături de opt prieteni

Cancelarul austriac Karl Nehammer este în centrul unei polemici după apariţia, fără mască, într-o fotografie cu o săptămână înainte de a fi testat pozitiv cu COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

În fotografie, Nehammer şi colegii săi de schi nu poartă mască. Poza a fost făcută la 29 decembrie, într-o cabană de pe domeniul Katschberg şi postată pe reţelele de socializare.

Un purtător de cuvânt al guvernului, precum şi însuşi cancelarul au negat ferm orice legătură între contaminarea acestuia din urmă şi vacanţa sa la schi. Participanţii au fost, potrivit acestora, toţi vaccinaţi şi testaţi negativ.

Nehammer a adăugat la postul de radio ORF că infecţia a apărut săptămâna trecută, după ce miercuri a fost tot negativ.

Contaminarea lui ar fi fost detectată vineri, după cea a unuia dintre membrii serviciului său de securitate. În ciuda justificărilor sale, cancelarul se confruntă cu numeroase critici, iar asta în timp ce Austria se pregăteşte să introducă vaccinarea obligatorie la 1 februarie.

Nehammer este vaccinat cu schema completă, dar şi cu doza booster.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările