Atentate teroriste la Paris. Islamistul Salah Abdeslam s-a ascuns timp de trei săptămâni într-o casă din Bruxelles, în timp ce era căutat în altă zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Islamistul Salah Abdeslam, implicat în atentatele comise la Paris în noiembrie anul trecut, a reuşit să se ascundă timp de trei săptămâni într-un apartament din Bruxelles, în timp ce era căutat intens în capitala Belgiei, în Franţa şi în întreaga Europă, anunţă anchetatorii belgieni.

Potrivit publicaţiei belgiene La Dernière Heure, imediat după atentatele de la Paris, Salah Abdeslam a locuit 20 de zile într-un apartament situat în cartierul Schaerbeek, în Bruxelles.

Cel mai căutat terorist a locuit din 14 noiembrie 2015 în acest apartament, părăsind locuinţa în grabă pe 4 decembrie, în contextul în care aflase din presă că aveau loc descinderi în cartierul Schaerbeek.

Până atunci, autorităţile belgiene îl căutaseră intens pe terorist în alt cartier din Bruxelles, Molenbeek.

În vârstă de 26 de ani, Salah Abdeslam este fratele lui Brahim Abdeslam, unul dintre teroriştii care s-au aruncat în aer la Paris.

Salah Abdeslam, născut în Belgia într-o familie marocană, este suspectat că a încercat să comită un atentat în sectorul 18 din Paris.

Terorişti islamişti au omorât 130 de persoane, la Paris, pe 13-14 noiembrie 2015. Atentatele au fost revendicate de reţeaua teroristă Statul Islamic.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite