Atentate la Paris. Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atacurile. Neconcordanţe în comunicatul jihadiştilor

Atentate la Paris. Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atacurile. Neconcordanţe în comunicatul jihadiştilor

Membri ai grupării jihadiste Statul Islamic

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic, activă în principal în Siria şi Irak, a revendicat atentatele de la Paris, soldate cu aproape 130 de morţi, calificându-le "un miracol", informează publicaţia britanică The Independent.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Atentatele comise la Paris sunt un miracol", a transmis Centrul media Al-Hayat, agenţia de propagandă a reţelei teroriste Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant), revendicând atacurile teroriste de la Paris.
 
Statul Islamic a difuzat o înregistrare video nedatată în care afirmă că Franţa nu va cunoaşte pacea atât timp cât bombardamentele din Siria continuă, transmite Reuters.

Statul Islamic a revendicat în mod oficial atacurile de la Paris, într-o scrisoare redactată în arabă şi în franceză. Jihadiştii au numit Parisul drept „capitala perversiunii şi a lucrurilor abominabile“. Gruparea a explicat că atacurile au fost realizate de opt „fraţi“ care aveau arme şi veste cu explozibil.

Se pare că operaţiunea teroristă a fost pusă la cale minuţios,locurile au fost alese în mod special, cei din Statul Islamic numind concertul rock şi meciul de fotbal drept „perversiuni“.

De asemenea, Statul Islamic dă vina pe Franţa că duce o cruciadă împotriva musulmanilor, prin operaţiunile militare din Siria şi Irak. Mai mult, jihadiştii susţin că acesta e doar începutul.

Franţa a început o campanie militară împotriva jihadiştilor din cadrul SI în Siria la sfârşitul lunii septembrie.

Neconcordanţe în revendicarea Statului Islamic. În comunicatul de revendicare a atacurilor simultane ieri, Statul Islamic se feclicită că şi-ar fi atins obiectivele "lovind al X-lea, al XI-lea şi al XVIII-lea arondisment din capitalei Franţei. " Cu toate acestea, informaţiile sunt inexacte dacă primle două atacuri corespund, în cel de-al XVII-lea arondisment al Parisului nu a avut loc nici un atac terorist, vineri seară. 

Autorităţile franceze au centralizat 128 de morţi în urma atentatelor comise vineri seară la Paris, conform unui bilanţ provizoriu, care precizează că 200 de persoane sunt rănite, 99 fiind în stare critică.
 
Bărbaţi înarmaţi cu arme automate şi atacatori sinucigaşi au ucis în Paris în restaurante, într-o sala de concerte şi pe cel mai important stadion din capitala Franţei, ucigand cel putin 128 de persoane şi rănind alte 200.
 
Pe aceeaşi temă:
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările