Atac rus cu trei rachete în oraşul Priluki, în nordul Ucrainei, unde se află un aerodrom militar. Patru sate au fost evacuate din cauza riscului unor incendii

Atac rus cu trei rachete în oraşul Priluki, în nordul Ucrainei, unde se află un aerodrom militar. Patru sate au fost evacuate din cauza riscului unor incendii

Trupe ruseşti FOTO Arhivă

Trei atacuri ruse cu rachetă au atins au atins oraşul Priluki, în nordul Ucrainei, iar patru sate au primit ordin de evacuare din cauza ameninţării unor incendii în urma acestor bombardamente, anunţă luni autorităţile ucrainene, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Inamicul a tras trei rachete la Priluki. Informaţii cu privire la distrugeri sunt pe cale de clarificare”, anunţă într-o postare pe Telegram guvernatorul regiunii Cernigov, Viaceslav Ceauş, fără să facă alte precizări.

Niciun detaliu nu a fost furnizat despre infrastructura vizată la Priluki, unde se află un aerodrom militar.

În urma acestor bombardamente, s-a ordonat evacuarea a patru sate - Zaïzd, Petrovske, Tîhe şi Suhostaveţ, anunţă însărcinatul cu Apărarea Civilă în regiune, Serghii Boldîrev., citat de site-ul Suspline.

„În urma atacurilor cu rachetă, există riscul extinderii focului”, precizează acest oficial.

În urma retrageriitrupelor ruse, la începutul lui aprilie, din regiunea Kiev şi din nordul ţării, această regiune a fost relativă ocolită de confruntări armate între armatele rusă şi ucrainană.

Un atac vizând o bază militară în regiunea Cernigov, la 17 mai, s-a soldat cu 87 de morţi - unul dintre cele mai sângeroase bilanţuri ale bombardamentelor ruse în Ucraina de la începutul invaziei, la 24 februarie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările