Amnesty International, cu ochii pe italienii care candidează la alegerile europene

Amnesty International, cu ochii pe italienii care candidează la alegerile europene

Parlamentul italian FOTO 123 RF

ONG-ul Amnesty International a anunţat joi că va monitoriza declaraţiile candidaţilor italieni la alegerile europene, pentru a sesiza eventuala prezenţă a unor „discursuri de ură“, transmite AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Odată cu alegerile europene, am lansat un control cu privire la cât şi în cel fel drepturile omului intră în dezbaterea de pe internet“, a anunţat Martina Chichi, o responsabilă a filialei italiene a ONG-ului Amnesty International.

Un program informatic va colecta mesajele tuturor candidaţilor de pe conturile lor de Facebook şi Twitter şi va selecta totodată în mod aleatoriu un eşantion important cu comentarii ale internauţilor. Aceste informaţii vor fi analizate de circa o sută de persoane, precizează Amnesty International.

Am stabilit trei grade de gravitate, cel mai rău fiind calificat drept „discurs de ură“, a precizat reprezentanta acestui ONG.

„Astăzi nu ne mai mulţumim să urâm imigranţii şi romii, ci şi pe acele persoane care spun că aceste grupuri au aceleaşi drepturi ca şi ceilalţi“, a avertizat Gianni Rufini, directorul general al Amnesty International Italia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: