Aflat în campanie electorală, preşedintele Poloniei acordă a 13-a pensie şi o promite pe a 14-a

Aflat în campanie electorală, preşedintele Poloniei acordă a 13-a pensie şi o promite pe a 14-a

Andrzej Duda FOTO EPA

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, care va candida în mai pentru al doilea mandat, a promulgat marţi legea privind acordarea celei de-a 13-a pensii şi a promis-o şi pe a 14-a, transmite AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conservatorul Andrzej Duda şi-a început campania electorală pentru obţinerea celui de-al doilea mandat la preşedinţia Poloniei cu semnarea unei legi privind acordarea celei de-a 13-a pensii. Echivalentă cu valoarea pensiei minime, aceasta va fi primită în fiecare an în luna aprilie. Mai mult, Duda a promis a 14-a pensie în 2021, pentru anumite categorii de pensionari. Un proiect de lege în acest sens a fost depus marţi de guvern.

„Sper că va exista o a 14-a pensie şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, o a 15-a mai târziu, apoi vom reuşi să creştem toate pensiile semnificativ“, a declarat preşedintele polonez în cadrul unei deplasări de campanie la Zyrardow.

Potrivit unui sondaj dat publicităţii la mijlocul lui februarie, Duda este cotat cu 50,3% din intenţiile de vot, la mică distanţă de candidata centristă de opoziţie Malgorzata Kidawa-Blonska, creditată cu 49,7% dintre opţiuni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: