Adevărul Live: Între Europa regiunilor si Europa referendumurilor

Între Europa regiunilor si Europa referendumurilor 

Asistăm la o bătălie între adepţii proeictului european bazat pe principiile federalismului şi mişcările naţionaliste care promovează ideea reîntoarcerii la statul naţional. Care sunt drumurile pe care poate merge acum Europa (şi cu ce riscuri în perspectivă) într-un moment în care se multiplică apelurile pentru autonomie înţeleasă ca pas determinant spre obţinerea independenţei?


Catalonia, Scoţia, Flanda/Wallonia, Padania, Ţinutul Secuiesc, Corsica... iată zone în care visul independenţei susţine mişcări politice mai mult sau mai puţin relevante, dar toate cu un potenţial de a aduce elemente profund contradictorii şn spaţiul politic. Acesta a fost punctul de pornire al emisiunii pe care vineri, începând cu ora 15.00, o puteţi urmări pe Adevărul LIVE, moderată de jurnalistul Cristian Unteanu care-l are ca invitatpe generalul Ioan Talpeş, fost director al Serviciului de Informaţii Externe. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: