Talibanii raportează 47 de victime în atacurile aeriene pakistaneze în două provincii afgane

Talibanii raportează 47 de victime în atacurile aeriene pakistaneze în două provincii afgane

Al Arabiya estimează că atacurile aeriene ar fi putut fi o răzbunare pentru moartea a şapte militari pakistanezi în urma unei ambuscade, în districtul Waziristan de Nord, la graniţa cu Afganistan.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii talibanilor, care au preluat puterea în Afganistan, au declarat  duminică agenţiei France-Presse că recentele lovituri aeriene pakistaneze în provinciile Khost şi Kunar au ucis cel puţin 47 de persoane.

„41 de civili, majoritatea femei şi copii, au fost ucişi şi 22 au fost răniţi în Khost în urma raidurilor aeriene ale forţelor pakistaneze”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului provincial.

După cum a explicat un alt oficial afgan, raidurile au dus la moartea a şase persoane în provincia Kunar.

Anterior,  agenţia Khaama, citând rapoarte de la autorităţile locale, a raportat că Islamabad a efectuat vineri o serie de lovituri aeriene asupra provinciilor menţionate mai sus. Oficialii din Khost, la acea vreme aveau date despre şase victime. După cum a menţionat The Khaama, locuitorii provinciei Kunar au raportat încă 33 de decese.

Potrivit canalului de televiziune Al Arabiya, atacurile aeriene ar fi putut fi o răzbunare pentru moartea a şapte soldaţi pakistanezi într-o ambuscadă în districtul Waziristan de Nord (provincia Khyber Pakhtunkhwa de nord-vest) la graniţa cu Afganistanul.

Ambasadorul pakistanez la Kabul a fost chemat ulterior la Ministerul de Externe al guvernului taliban interimar în legătură cu atacurile aeriene. La reuniunea părţilor, reprezentanţii talibanilor au condamnat astfel de atacuri venind din partea Islamabadului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările