Regimul stalinist de la Phenian vrea să o execute pe fosta preşedintă sud-coreeană Park Geun-hye

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Park Geun-hye FOTO Getty Images
Park Geun-hye FOTO Getty Images

Autorităţile de la Phenian au cerut Seulului extrădarea fostei preşedinte sud-coreene Park Geun-hye, în scopul de a o executa pentru că a complotat la asasinarea liderului suprem nord-coreean Kim Jong-un, transmite Reuters online.

„Dezvăluirile au arătat“ că Park Geun-hye a urzit în 2015 un complot în vederea asasinării lui Kim Jong-un, scrie KCNA, fără a menţiona sursele sale. O publicaţie japoneză, Asahi, a scris în ediţia de luni că Park a aprobat acum doi ani un plan de înlăturare de la putere a regimului stalinist de la Phenian.

Serviciile sud-coreene de informaţii au reacţionat miercuri, subliniind că nu există „niciun motiv“ pentru a afirma că Park Geun-hye a dat ordine în acest sens.

Coreea de Nord mai cere şi extrădarea lui Lee Byung-ho, şeful spionajului sud-coreean sub preşedinţia lui Park Geun-hye, şi avertizează că orice american sau sud-coreean care va complota în vederea asasinării lui Kim Jong-un va fi asasinat.

Park Geun-hye şi Lee Byng-ho sunt declaraţi vinovaţi de terorism împotriva statului nord-coreean, precizează oficiosul KCNA.

Destituită de Parlament în urma unor acuzaţi de trafic de influenţă şi abuz de putere, fosta preşedintă a Coreei de Sud a fost arestată şi plasată în detenţie la sfârşitul lui martie. Procesul este în curs.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite