Peste 1.000 de decese cauzate de coronavirus / În Hong Kong, există posibilitatea ca virusul să se fi transmis prin sistemul de conducte

Peste 1.000 de decese cauzate de coronavirus / În Hong Kong, există posibilitatea ca virusul să se fi transmis prin sistemul de conducte

Îngrijorarea creşte în Hong Kong, pe măsură ce apar noi cazuri de coronavirus. Un oficial ce poartă echipament de protecţie stă de pază în afara unei intrări în clădirea rezidenţială Hong Mei House din districtul Tsing Yi, la 11 februarie 2020, în Hong Kong, China. FOTO Billy H.C. Kwok / Getty Images

Doar în provincia Hubei - epicentrul virusului ucigaş - au murit, până marţi dimineaţă, 974 de persoane. În total, în China, au murit 1.011 persoane, arată ultimele rapoarte citate de CNN. Numărul de cazuri de coronavirus confirmate depăşeşte acum 42.500, virusul răspândindu-se în 28 de ţări din lume. Aproximativ 1.000 de persoane sunt în stare critică. Alţi peste 2.000 de pacienţi au fost vindecaţi şi externaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Mai mortal decât SARS

Coronavirusul originar din Wuhan a ucis mai multe persoane decât focarul de sindrom respirator acut sever (SARS), din cauza căruia au murit 774 de persoane, la nivel global, din noiembrie 2002 până în iulie 2003.
 
O echipă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a ajuns în China
 
Experţi internaţionali de seamă, membri ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), au ajuns, luni, în China pentru a forma o echipă „avansată” care să ajute la managementul epidemiei.
 
Duminică, în timp ce echipa se îndrepta spre China, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat pe Twitter că misiunea în care activează experţi internaţionali „va fi condusă de dr. Bruce Aylward, veteran al situaţiilor de urgenţă din sănătatea publică”.
 
O clădire din Hong Kong a fost parţial evacuată pentru că se crede că există posibilitatea ca virusul se se fi transmis prin sistemul de conducte
 
Locuitorii părăsesc casa Hong Mei în timp ce oficiali care poartă echipament de protecţie stau de pază la intrare, în Cheung Hong Estate din districtul Tsing Yi, Hong Kong, China. FOTO Billy H.C. Kwok / Getty Images.
 
 
Oficialii din domeniul sănătăţii din Hong Kong au efectuat, luni seară, o evacuare parţială a rezidenţilor dintr-un bloc de apartamente, alertaţi fiind de posibilitatea ca virusul să se fi transmis prin intermediul sistemului de conducte, a transmis profesorul KY Yuen, în timpul unei conferinţe de presă improvizate la miezul nopţii.
 
Autorităţile au depistat cel puţin două cazuri confirmate de coronavirus în clădirea rezidenţială, din zona Tsing Yi, Hong Kong.
 
„Întrucât conducta care transferă fecalele este conectată la cea de aer, este foarte probabil ca virusul din fecale să se fi transmis prin ventilatoarele de aer din toalete", a spus profesorul Yuen.
 
Clădirea a fost evacuată ca măsură de precauţie, în timp ce oficialii de sănătate şi inginerii au efectuat verificări de urgenţă. 
 
Profesorul Yuen a declarat că modul de transmisie nu este încă cunoscut, astfel că decizia de evacuare a fost luată pentru protejarea celorlalţi rezidenţi din clădire.
 
Oficialii din domeniul sănătăţii au confirmat că cea mai recent infestată persoană locuieşte în acelaşi bloc cu un pacient confirmat cu coronavirus pe 30 ianuarie.
 
În total, în Hong Kong, sunt acum 42 de cazuri de coronavirus confirmate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: