Din 2015, China se pregăteşte pentru un al Treilea Război Mondial cu arme biologice şi genetice, inclusiv coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laborator biologic chinez
Laborator biologic chinez

Oamenii de ştiinţă chinezi s-au pregătit pentru un al treilea război mondial cu arme biologice şi genetice, inclusiv coronavirus, în ultimii şase ani, potrivit unui document al Armatei Populare de Eliberare din 2015, intrat în posesia Departamentului de Stat al SUA. Cercetătorii chinezi au examinat manipularea bolilor „într-un mod nemaivăzut”, scrie Daily Mail.

Conform documentului armele biologice vor fi „arma de bază pentru victorie” într-un astfel de conflict, chiar subliniind condiţiile perfecte pentru a elibera o armă biologică şi documentând impactul pe care l-ar avea asupra „sistemului medical al inamicului”.

Dosarul oamenilor de ştiinţă şi oficialilor armetei chineze , citat de publicaţia The Australian, a examinat manipularea bolilor pentru a face arme „într-un mod nemaivăzut până acum”. 

Potrivit sursei citate Beijingul a considerat potenţialul militar al coronavirusurilor SARS încă din 2015 ca fiind ridicat, accentuând temerile asupra cauzei Covid-19, unii oficiali încă mai cred că virusul ar fi putut scăpa dintr-un laborator chinez.

Documentul realizat de oamenii de ştiinţă ai Armatei Populare de Eliberare şi oficiali din domeniul sănătăţii arată că aceţtia au examinat manipularea bolilor pentru a produce arme „într-un mod nemaivăzut până acum”.

Surse guvernamentale spun că acest subiect „ridică îngrijorări majore” cu privire la intenţiile celor apropiaţi preşedintelui chinez Xi Jinping, pe fondul temerilor tot mai mari cu privire la lipsa de reglementărilor a ţării cu privire la activitatea sa în laboratoare.

Autorii documentului insistă că un al treilea război mondial „va fi biologic”, spre deosebire de primele două războaie care au fost descries drept chimice şi respectiv nucleare. Cercetările au sugerat că cele două bombe atomice aruncate asupra Japoniei i-au forţat să se predea şi, aducând sfârşitul celui de-al doilea război mondial, susţin că armele biologice vor fi „arma de bază pentru victorie” într-un al treilea război mondial.

Documentul prezintă, de asemenea, condiţiile ideale pentru a elibera o armă biologică şi a provoca daune maxime.

Oamenii de ştiinţă spun că astfel de atacuri nu ar trebui să fie efectuate în mijlocul unei zile senine, deoarece lumina soarelui intensă poate deteriora agenţii patogeni, în timp ce ploaia sau zăpada pot afecta particulele de aerosoli.

În schimb, ar trebui să fie eliberat noaptea, sau în zori cu „o direcţie stabilă a vântului … astfel încât aerosolul să poată pluti în zona ţintă”.

Între timp, cercetarea menţionează, de asemenea, că un astfel de atac ar duce la o creştere a pacienţilor care necesită tratament spitalicesc, ceea ce „ar putea cauza prăbuşirea sistemului medical al innamicului.

Congresmanul Tom Tugendhat, preşedintele comisiei pentru afaceri externe, a declarat că: „acest document ridică îngrijorări majore cu privire la ambiţiile unora dintre cei care sfătuiesc conducerea superioară a partidului. chinez, subliniin că aceste arme sunt periculoase chiar şi sub cele mai stricte controale.

Expertul în arme chimice, Hamish de Bretton-Gordon, a declaratcă „China a zădărnicit toate încercările de reglementare şi control a laboratoarelor sale unde ar fi putut avea loc o astfel de experimentare”.

Documentul, New Species of Man-Made Viruses as Genetic Bioweapons, arată că „în urma dezvoltărilor din alte domenii ştiinţifice, au existat progrese majore în furnizarea agenţilor biologici. De exemplu, noua capacitate de congelare a microorganismelor a făcut posibilă depozitarea agenţilor biologici şi aerosolizarea lor în timpul atacurilor.

Directorul executiv al Institutului de Politici Strategice din Australia, Peter Jennings, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la cercetarea biologică a Chinei asupra coronavirusurilor care ar putea fi armă în viitor.

„Nu există o distincţie clară în ceea ce priveşte capacitatea de cercetare, deoarece nu este o decizie pe care aceşti oameni de ştiinţă ar lua-o în mod ofensiv sau defensiv”, a spus el. 

Dacă construieşti capabilităţi aparent pentru a-ţi proteja armata de un atac biologic, în acelaşi timp îi oferi armatei capacitatea de a folosi aceste arme în mod ofensiv. Nu poţi să separi cele două componente.

Agenţiile de informaţii americane suspectează că Covid-19 ar putea fi rezultatul unei scurgeri accidentale din laboratorul Wuhan. Dar încă nu există dovezi care să sugereze că a fost eliberat intenţionat.

Şi şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a spus în martie că toate teoriile despre originile Covid-19 au rămas deschise după ce echima OMS şi-a făcut public raportul după inspecţia în China. Raportul calificat posibilitatea ca virusul să fi scăpat dintr-un laborator ca fiind „extrem de puţin probabilă.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că toate ipotezele sunt „pe masă” şi necesită investigaţii suplimentare după ce au citit raportul misiunii experţilor internaţionali la Wuhan.

Comentariile sale au venit la câteva ore după ce a apărut raportul ce a respins teoria scurgerilor din laborator şi a spus că transmiterea virusului de la lilieci la oameni printr-un alt animal este scenariul cel mai probabil.

Generalul Stephen Townsend, şeful Comandamentului SUA în Africa, a declarat că statul chinez acumulează capabilităţi militare pe coastele de vest ale Africii, generând riscuri de tip strategic în zona Oceanului Atlantic, avertizează un oficial militar american de rang înalt, citat de agenţia Associated Press.

Generalul Stephen Townsend, şeful Comandamentului SUA în Africa, afirmă că Beijingul încearcă să obţină acces în porturi din Mauritania şi Namibia, unde ar putea staţiona submarine şi nave militare.

„China caută locuri pentru reînarmarea şi repararea navelor. Aceste lucruri devin utile din punct de vedere militar în cazul unui conflict. China a stabilit deja prezenţă în Djibouti. Acum se orientează spre coastele Atlanticului şi vor să creeze astfel de baze acolo”, a declarat generalul Stephen Townsend.

„Chinezii vor să ia prin surprindere Statele Unite în anumite ţări din Africa. Proiecte în porturi, eforturi economice, investiţii în infrastructură, acorduri şi contracte pentru acces mai mare în viitor. (…) Au armament şi muniţie. Au adus vehicule de luptă. Cred că vor transfera şi elicoptere de atac”, atrage atenţia generalul american.

„Prezenţa militară chineză în zona Oceanului Atlantic mă îngrijorează foarte mult”, a subliniat şeful Comandamentului SUA în Africa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite