China se pregăteşte să interzică accesul în trenuri şi avioane pentru cei cu „reputaţie socială” proastă

China se pregăteşte să interzică accesul în trenuri şi avioane pentru cei cu „reputaţie socială” proastă

Pasagerii merg spre trenurile lor în gara Hankou din provincia Hubei China înainte de prima zi a Festivalului de primăvară care dureaza 40 de zile FOTO EPA Stringer

Oficialii chinezi au declarat că vor începe să introducă un sistem de „credit social”, aplicat pentru mersul cu trenul şi zborul cu avionul. Acesta va interzice până la un an accesul la aceste mijloace de transport persoanelor care au comis abateri, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Persoanele care vor urma să fie puşi pe noile liste de interdicţie le vor include şi pe cele care au fost acuzate că au comis acte precum răspândirea de informaţii false despre terorism, cei care au cauzat probleme în mijloacele de transport, cei care s-au folosit de bilete expirate şi cei care au fost prinşi că fumează în trenuri, potrivit a două comunicate de presă publicate pe site-ul Comisiei pentru Reformă.

Oamenii prinşi că au comis abateri financiare precum cei care nu şi-au plătit asigurările sociale sau cei care nu şi-au plătit amenzile, se vor confrunta de asemenea cu aceste restricţii, au subliniat oficialii chinezi.

Noile norme ar urma să intre în vigoare de la 1 mai.

Această mişcare face parte din planul preşedintelui Xi Jinping de a construi un sistem de „credite sociale” bazat pe principiul „odată de neîncredere, întotdeauna restrâns”, se arată într-unul dintre documentele semnate de opt ministere, printre care şi Curtea Supremă.

China a dat semne că intenţionează să introducă un sistem care va permite organelor guvernamentale să împărtăşească informaţii cu privire la „cât de încredere” sunt cetăţenii şi să emită sancţiuni pe baza unui scor de „credit social”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările