Atacurile cibernetice împotriva Microsoft: China denunţă acuzaţii „fără fundament” ale SUA şi aliaţilor săi

Atacurile cibernetice împotriva Microsoft: China denunţă acuzaţii „fără fundament” ale SUA şi aliaţilor săi

FOTO Shutterstock

China a negat, marţi, responsabilitatea pentru atacul care a avut drept ţintă serverele Microsoft, considerând acuzaţiile lansate de SUA şi aliaţii săi „fără fundament” şi „iresponsabile”, potrivit AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceştia din urmă au condamnat luni, într-o campanie concertată, atacuri cibernetice „răuvoitoare” ale Beijingului şi i-au imputat piratarea masivă condusă în martie contra serviciilor de mesageri Exchange ale grupului Microsoft.

China a reacţionat pentru prima dată marţi prin prin comunicatele publicate de ambasadorii săi în Australia şi Noua Zeelandă care resping cu tărie aceste acuzaţii. 

Ambasada de la Wellington a vorbit despre acuzaţii „total fără fundament şi iresponsabile” care relevă „calomnie răuvoitoare”.

Ambasada chineză de la Canberra a acuzat Australia că „repetă ca un papagal” retorica americană, prezentând Statele Unite drept „campioanele lumii la atacuri cibernetice răuvoitoare”.                

A acuza nominal o ţară de un atac cibernetic sofisticat este un act politic puternic, în special pentru că determinarea originii piratării poate fi complicată din punct de vedere tehnic. Deşi observatorii anticipaseră o replică dură a Chinei. 

„Ţinând cont de natura virtuală a atacului cibernetic, trebuie să existe o dovadă clară când se anchetează sau identifică un incident cibernetic”, a avertizat ambasada Chinei din Noua Zeelandă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările