Ţara în care te poţi vaccina împotriva Covid-19 la mall sau la piaţă

Ţara în care te poţi vaccina împotriva Covid-19 la mall sau la piaţă

Vaccinul este oferit gratuit, inclusiv străinilor care lucrează în ţară. Autorităţile au precizat că măsura este menită să facă inocularea cât mai accesibilă posibil.

Kazahstanul, ţara din Asia Centrală, care a înregistrat puţin peste 4.000 de decese cauzate de COVID-19, se luptă cu un nou val de infectări. Astfel, îşi accelerează campania de imunizare prin crearea de puncte de vaccinare pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani în centrele comerciale şi pieţele vizitate zilnic de zeci de mii de oameni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centrele înfiinţate în mai multe mall-uri şi pieţe alimentare din marile oraşe permit vizitatorilor să facă vaccinul fără să se înscrie în prealabil. Deschid la 8:00 dimineaţa şi membrii personalului spun că mulţi oameni trec să facă vaccinul înainte de a merge spre serviciu, relatează Reuters, conform Mediafax.

Peste o jumătate de milion de oameni din fosta republică sovietică, ce are o populaţie totală de 19 milioane, au primit prima doză a vaccinului Sputnik V, potrivit datelor oficiale, iar aproximativ 108.000 au primit a doua doză ce este administrată la trei săptămâni după prima.

Kazahstanul a raportat peste 330.000 de cazuri COVID-19, iar numărul zilnic de noi cazuri de intecare a atins un maxim de 2.842 pe 10 aprilie.

În timp ce unele restricţii rămân în vigoare, de exemplu, majoritatea şcolilor încă funcţionează online, magazinele, cafenelele şi restaurantele s-au redeschis, iar sectorul serviciilor a înregistrat o creştere lunară pozitivă din februarie.

Fondul Monetar Internaţional a îmbunătăţit luna aceasta prognoza de creştere economică a Kazahstanului în 2021 la 3,2%, de la 3,0%, citând rezultatele bune din camapania de vaccinare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările