Restaurantul „Hell's Kitchen“ se deschide în episodul doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concurenţii de la „Hell's Kitchen – Iadul bucătarilor“ vor participa, în ediţia de luni, 29 septembrie, la deschiderea oficială a restaurantului, după ce săptămâna trecută au făcut cunoştinţă cu bucătăria şi casa în care vor locui pe tot parcursul competiţiei.

În episodul de mâine, de la ora 20.30, telespectatorii Antena 1 vor vedea ce se ascunde în spatele uşilor bucătăriei de restaurant, vor simţi adrenalina şi presiunea cu care trăiesc zi de zi bucătarii, vor afla care e drumul mâncării corecte de la ingredient la platingul final şi vor descoperi ce vedete vor călca pragul restaurantului.

Echipa fetelor va fi şi ea reîntregită cu o nouă apariţie, după ce săptămâna trecută Flavia a luat decizia de a se retrage din competiţie din cauza unor dureri acute de spate. Noua prezenţă din casă nu va trece neobservată, stârnind primele cometarii răutăcioase. 

Deşi trebuie să muncească în echipă, fiecare concurent trebuie să nu uite că premiul cel mare este unul singur şi că la finalul zilelor din bucătărie va fi declarat un singur câştigător. Primirea meniurilor atent concepute de chefi pentru seara deschiderii restaurantului va aduce şi primele ciocniri de orgolii, conflicte de putere şi certuri legate de prepararea felurilor. Pentru unii dintre ei felurile bazate pe scoici St. Jaques, langustine sau paste nero di sepia se vor dovedi a fi mult prea sofisticate, în vreme ce alţii se vor considera de-a dreptul atotştiutori. Împărţiţi în două echipe – echipa roşie, a fetelor şi echipa albastră, a băieţilor – cei 20 de concurenţi încep să se contrazică, totodată afirmându-se şi posibilii lideri în bucătărie. 

Vedete precum Diana Munteanu, Cosmin Seleşi, Pepe, Giani Kiriţă, Roxana Iliescu şi Daniela Crudu vor fi prezente în restaurantul „Hell’s Kitchen“. Chef Florin Dumitrescu va face împărţirea concurenţilor pe secţii, iar cei doi sous-chefi, Mimi şi D’Artagnan, vor avea grijă ca cele două echipe să îşi ducă la bun sfârşit sarcinile şi să servească la timp meniul. Cei 20 de participanţi intraţi în bucătăria „Hell’s Kitchen“ vor simţi tensiunea şi presiunea unui service à la carte, care nu e deloc simplu. Un service complet presupune pregătirea din timp a ingredientelor, gătirea preparatelor după reţetele date de chef, dar şi servirea lor la masă în ordinea de pe meniu şi ridicarea plăţii.

Orice ruptură în această dinamică dă peste cap întreg service-ul. Dacă, de exemplu, la o masă din trei startere comandate numai două sunt gata, acestea nu pot fi servite până nu este gata şi al treilea. În acelaşi fel, dacă bucătarul responsabil cu garniturile nu este gata la timp va trimite înapoi în tigaie carnea. În aceste condiţii, cei 20 de concurenţi vor afla că sunt dependenţi unul de celălalt şi că, deşi aflaţi în competiţie, trebuie să muncească în echipă pentru a duce service-ul la bun sfârşit. De aceea, presiunea care stă pe umerii chef-ului este infinit mai mare, orice greşeală a bucătarilor fiind o pată pe reputaţia chef-ului, un eşec al acestuia.

Prima zi de service în bucătăria „Hell’s Kitchen“ va fi însă plină de neprevăzut pentru că ce se va întâmpla acolo îi va lua prin surprindere chiar şi pe cei trei membri ai juriului, Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea, care vor fi puşi într-o ipostază neaşteptată. Despre ce este vorba, telespectatorii Antena 1 vor afla în ediţia de luni, de la 20.30.     

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite