Nea Marin, spaima vedetelor, revine: „Am trei metode de lucru: «te rog», atinsul uşor cu palma, după care pun mâna pe nuieluşă“

Nea Marin, spaima vedetelor, revine: „Am trei metode de 
lucru: «te rog», atinsul uşor cu palma, după care pun mâna pe nuieluşă“

Nea Marin spune că emisiunea „Poftiţi pe la noi!“, spre deosebire de „Serviţi, vă rog“, i se potriveşte mai bine pentru că, după o săptămână de muncă, rămâne ceva în urma lui FOTO Antena 1

Nea Marin revine pe mici ecrane şi supune vedetele la sarcini imposibile din dorinţa de a readuce pe linia de plutire pensiuni aflate în dificultate. Cu aceeaşi energie, cu acelaşi producător, Mona Segall, dar la un alt post TV, spaima vedetelor prezintă show-ul „Poftiţi pe la noi“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Antena 1 lansează în această seară, de la ora 20:30, emisiunea „Poftiţi pe la noi!“, show care are ca obiectiv salvarea de la faliment, cu ajutorul unor grupuri de vedete, a mai multor pensiuni din România. Sub îndrumarea lui Nea Marin, în prima ediţie, Nicoleta Luciu, Daniela Crudu, Cătălin Botezatu şi Giani Kiriţă ajung în Bucovina, la pensiunea Lulu, acolo unde încercă să repună pe roate o afacere de familie.

De la meniul zilei la condiţiile de cazare, Nea Marin le va cere vedetelor să constate problemele de la faţa locului şi să le rezolve în cel mai scurt timp. Într-o ediţie a premierelor, Giani Kiriţă a trebuit să taie o găină şi să vopsească, în timp ce Cătălin Botezatu a dat găuri cu bormaşina şi a făcut grătar. Totodată, Daniela Crudu, chiar în ziua în care împlinea 25 de ani, a cusut pentru prima dată, deşi, de la bun început, a mărturisit că vrea doar să se distreze şi să nu muncească. Pe de altă parte, Nicoleta Luciu a impresionat cu hărnicia de care a dat dovadă şi cu faptul că nu a refuzat nicio sarcină care i s-a dat.

 

Cătălin Botezatu şi Nicoleta Luciu, sub atenta supraveghere a lui Nea Marin FOTO Antena 1

Metoda convingerii: nuieluşa

Nea Marin, pe numele real Marin Barbu (56 de ani), spune că emisiunea „Poftiţi pe la noi!“, spre deosebire de „Serviţi, vă rog“, i se potriveşte mai bine pentru că, după o săptămână de muncă, rămâne ceva în urma lui. „Eu sunt un om gospodar şi îmi place să se vadă pe unde trec“, afirmă el. Dar atunci când sarcinile trasate vedetelor nu sunt duse la bun sfârşit, gazda show-ului apelează la arma lui de încredere, nuieluşa.

„Am spus mereu că am trei metode de lucru: «te rog», atinsul uşor cu palma, după care pun mâna pe nuieluşă. Cu ea mi-am făcut treaba ani la rând şi sper să fac şi în continuare, având în vedere cât de multe avem de rezolvat în aceste pensiuni“, mai spune Nea Marin care povesteşte că apelează la această metodă doar atunci când concurenţii iau totul în joacă şi nu realizează responsabilitatea dată. Deşi în primele două episoade ale emisiunii cele patru vedete au probleme cu proprietarul pensiunii şi cu Nea Marin, cel din urmă îi dă drept exemplu pe Gina Pistol şi pe Edi Stancu, două staruri cu care a reuşit să colaboreze foarte bine în trecut.

Mona Segall este «sora» şi prietena mea. Dintre toţi profesioniştii cu care am lucrat în această viaţă, ea e de departe cea mai bună şi cred că împreună am făcut lucruri extraordinare

Marin Barbu, gazdă a emisiunii „Poftiţi pe la noi!“

Daniela Crudu ajută la promovarea Pensiunea „Lulu“ într-un mod inedit FOTO Antena 1

Mona Segall este sora şi prietena mea“

După mutarea de la Pro TV la Antena 1, Nea Marin a continuat să lucreze cu producătoarea Mona Segall, ajunsă, de asemenea, în curtea aceluiaşi post de televiziune. „Mona Segall este «sora» şi prietena mea. Dintre toţi profesioniştii cu care am lucrat în această viaţă, ea e de departe cea mai bună şi cred că împreună am făcut lucruri extraordinare“, afirmă acesta. Aceeaşi producătoare a fost cea care l-a adus pe Marin Barbu în atenţia publică, după ce l-a cooptat în echipa emisiunii „Dansez pentru tine“, în calitate de instructor de dans popular. „Cine o cunoaşte pe Mona ştie că dacă ea îşi propune ceva se şi întâmplă. Greu m-a convins, dar iată ce-a ieşit. Acum nu mai pot scăpa“, completează Nea Marin.

Atunci când dansez transmit atâta energie încât ştiu că cei prezenţi se îndrăgostesc de jocul popular românesc

Marin Barbu, gazdă a emisiunii „Poftiţi pe la noi!“

 

 

Despre Nea Marin

 

Marin Barbu s-a născut pe 30 noiembrie 1958, în comuna Conţeşti, din judeţul Teleorman, sat cu tradiţie în jocul căluşarilor. Nea Marin are o căsnicie de 33 de ani cu soţia lui, Maria, două fiice, dintre care una i-a călcat pe urme, şi doi nepoţi. Timp de cinci ani a fost prieten cu Maria, iar la cununia celor doi au asistat doar doi prieteni de-ai ei şi doi de-ai lui. Marin Barbu spune că toată viaţa a fost energic, fără tutun şi fără nopţi pierdute. Nu bea niciodată cafea şi spune că se revitalizează prin autosugestie, mergând pe principiul „Dacă ai intrat în horă, trebuie să joci până la capăt“.

Gianni Kiriţă FOTO Antena 1

Marin Barbu, un om iubitor şi un promotor al tradiţiei

Dacă în faţa camerelor de luat vederi, personajul Nea Marin pare a fi unul dur, în spatele aparatelor, Marin Barbu este un om normal, „care îşi iubeşte familia, adoră să stea cu nepoţii şi căruia îi place să se ocupe foarte mult de dans“. Pasiunea pentru dansurile tradiţionale româneşti a luat naştere în urmă cu 50 de ani, moment în care folclorul a devenit o parte a vieţii sale. „M-am îndrăgostit de dans, a devenit profesia mea şi de o viaţă asta fac“, explică Nea Marin. Aşa a ajuns să devină un promotor al tradiţiei, ducând mai departe flacăra autenticităţii României. „ Am urmărit să fiu în văzul multor oameni pentru a promova foarte mult jocul tradiţional pentru că atunci când dansez transmit atâta energie încât ştiu că cei prezenţi se îndrăgostesc de jocul popular românesc“, spune dansatorul.

Una dintre cele mai importante reprezentaţii ale sale a avut loc, în 1969, la al IX-lea Congres al Partidului Comunist Român, atunci când a dansat în faţa lui Nicolae Ceauşescu. „Timp de 20 de ani eu am făcut parte din ansamblul «Cununa Carpaţilor» al Comitetului Central al Uniunii Tineretului Comunist şi aşa am participat la foarte multe festivaluri internaţionale, unde am reprezentat România la cel mai înalt nivel“, îşi aduce aminte Nea Marin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: