Jeremy Clarkson revine pe micile ecrane, tot la BBC, dar nu la „Top Gear“

Jeremy Clarkson revine pe micile ecrane, tot la BBC, dar nu la „Top Gear“

Jeremy Clarkson a fost suspendat de BBC după un incident violent cu unul dintre membrii echipei „Top Gear“ FOTO Getty Images

Jeremy Clarkson va găzdui o ediţie a show-ului „Have I Got News For You“, difuzat de BBC 1, în ciuda faptului că reprezentanţii BBC l-au suspendat după ce a bătut un producător al emisiunii pe care o realizează, „Top Gear“, notează „The Independent“.

Controversatul realizator de televiziune Jeremy Clarkson este programat să găzduiască al treilea episod al show-ului satiric „Have I Got News For You“, în luna aprilie, după cum a confirmat producătorul seriei, Jimmy Mulville. Acesta din urmă a dezvăluit că se va întâlni cu şefii BBC pentru a discuta dacă ancheta în care este implicat Jeremy Clarkson, după ce a avut o dispută violentă cu unul dintre membrii echipei „Top Gear“, îl va împiedica să revină pe micile ecrane. 
 

Jeremy Clarkson, „un realizator fantastic“

„În ceea ce mă priveşte, Jeremy Clarkson va prezenta «Have I Got News For You», şefii BBC nu mi-au spus deocamdată nimic, deci va fi o discuţie interesantă“, a declarat Mulville, care a refuzat să vorbească despre incidentul în care a fost implicat Clarkson, numindu-l însă un „realizator fantastic“.
 
Jeremy Clarkson, în vârstă de 54 de ani, a fost suspendat de BBC săptămâna trecută, pentru că l-ar fi lovit pe asistentul de producţie după o ceartă pornită de la un motiv banal: echipa de catering nu ajunsese la studiourile unde se filma emisiunea, aşa că nu a putut lua cina la timp, potrivit dailymail.co.uk.
 
Ca urmare, emisiunea „Top Gear“ nu a fost difuzată săptămâna trecută, iar următoarele două episoade ale show-ului, ultimele din acest sezon, sunt şi ele sub semnul întrebării. Imediat după acest episod fanii emisiunii au iniţiat o petiţie online prin care cer revenirea lui Jeremy Clarkson la TV. Petiţia a adunat până în prezent peste 150.000 de semnături.
 

Jeremy Clarkson, despre şoferii care conduc maşini Dacia: „Oameni care nu au văzut asfalt în viaţa lor“

 
Mai mult decât atât, Jeremy Clarkson a recidivat în stilul caracteristic, jignindu-i pe taximetriştii din Londra şi spunând despre şoferii de automobile Dacia că „n-au văzut asfalt în viaţa lor“. Într-un editorial din revista „Top Gear“, starul TV i-a împărţit pe şoferii de taxi în două categorii: „imigranţii în maşinile cărora miroase a boală“ şi „şoferii de Mercedes care te jecmănesc“.
 
„În Londra există două feluri de taximetrişti. Îl avem pe tipul care a emigrat dintr-o ţară de care n-ai auzit niciodată, a cărui maşină miroase a levănţică şi a boală, tipul care nu ştie unde merge şi oricum nu ajunge nicăieri pentru că nu pune niciodată benzină de mai mult de 2 lire sterline“, a scris Clarkson. 
 
În editorialul său, acesta a precizat că poţi da şi de taximetrişti buni în Londra, dar că serviciile acestora sunt exagerat de scumpe. „Avem şi şoferi îmbrăcaţi în costum, care conduc un Mercedes clasa S, care ştiu cum să ajungă la destinaţie, care sunt foarte politicoşi, dar care te taxează cu 7.500 de lire pe kilometru“, a mai scris realizatorul emisiunii „Top Gear“.
 
Jeremy Clarkson a criticat şi nordul Angliei, spunând despre şoferi că trebuie să se lupte pentru un loc de muncă cu „o jumătate de milion de Dacii înregistrate în străinătate, care sunt conduse de oameni care n-au mai văzut asfalt în viaţa lor şi care cred că limita de viteză este viteza maximă a maşinii lor. Care este de vreo 70 de kilometri pe oră.“
 

Jeremy Clarkson: alte scandaluri în care a fost implicat realizatorul

Nu este prima oară când Jeremy Clarkson se află în centrul controverselor. În mai 2014, prezentatorul „Top Gear“ a fost nevoit să prezinte scuze după ce a folosit un termen rasist în cadrul unor filmări din Birmania.
 
De asemena, în octombrie 2014, autorităţile din Argentina au depus o plângere oficială la postul BBC, acuzându-l pe Jeremy Clarkson de comportament insultător. În timpul filmărilor din Argentina, starul „Top Gear“ putea fi observat conducând un automobil cu numerele de înmatriculare H982 FLK, făcându-se astfel aluzie la războiul Argentinei cu Marea Britanie pentru controlul asupra Insulelor Falkland (Malvine).
 
Nici românii nu au scăpat de ironiile britanicilor, atunci când aceştia au filmat în ţara noastră. „Port această pălărie pentru ca ţiganii să creadă că sunt de-al lor. Mi s-a spus că pot fi violenţi dacă nu le place cum arăţi“, spunea Jeremy Clarkson, care considera România „ţara lui Borat“.
 
Jeremy Clarkson se numără printre cele mai populare şi bogate vedete britanice. În anul financiar 2012-2013, veniturile totale ale lui Jeremy Clarkson au fost de peste 14 milioane de lire sterline (19,7 milioane euro).
  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: