Georgică Severin, despre cererea de revocare a Laurei Georgescu de la CNA: „Nu prea văd cum este posibil. Vom cere poziţia Comisiilor juridice“

Georgică Severin, despre cererea de revocare a Laurei Georgescu de la CNA: „Nu prea văd cum este posibil. Vom cere poziţia Comisiilor juridice“

Şase membri ai CNA au cerut revocarea din funcţia de preşedinte a Laurei Georgescu FOTO Mediafax

Georgică Severin, preşedintele Comisiei de cultură şi media din Senat, a declarat, pentru Mediafax, că „nu există un precedent“ privind revocarea preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, şi că „legea nu permite revocarea“, însă a subliniat că în acest caz va solicita un punct de vedere Comisiilor juridice din Parlament.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şase membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au votat, joi, într-o şedinţă cu uşile închise, o decizie pentru retragerea sprijinului acordat Laurei Georgescu în funcţia de preşedinte al CNA şi pentru a transmite Parlamentului o solicitare de revocare a acesteia de la conducerea Consiliului.
 
Contactat, joi, de Mediafax, parlamentarul PSD Georgică Severin, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media din Senat, a declarat că nu a primit încă textul deciziei luate de cei şase membri ai CNA.
 
„E o problemă practic juridică în primul rând şi nu de audiovizual, dar până va ajunge la Comisii (Comisiile de Cultură din Parlament - n.red.) va mai fi, pentru că ea va fi trimisă preşedinţilor celor două Camere, care, prin Birourile Permanente, o vor îndrepta probabil spre comisii. Nu am citit textul, nu ştiu şi nu sunt jurist. De aceea voi solicita - şi am discutat şi cu domnul preşedinte Ştirbu de la deputaţi (preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor - n.red.) - să vedem un punct de vedere al Comisiilor Juridice (din Parlament - n.red.) pe speţă“, a spus Georgică Severin.
 
El a precizat că nu există un precedent în acest caz şi nici nu a mai existat o astfel de situaţie. „De exemplu, argumentul cu care au venit ei (cei şase membri ai CNA - n.red.) este principiul simetriei, că ce nu e interzis este permis. Cu tot respectul, eu sunt de formaţie istoric şi filosof, deci nu voi comenta pe o speţă pur juridică. O să-i rugăm pe colegi (din Comisiile Juridice ale Parlamentului - n.red.) să ne spună cum să procedăm, cum e şi normal de altfel în asemenea situaţii. Nu există un precedent pe acest aspect, Legea nu permite revocarea, dar în acelaşi timp nici nu o interzice. Ăsta a fost argumentul pe care am înţeles că l-au declarat cei şase. Eu nu am văzut textul (deciziei celor şase membri ai CNA - n.red.), doar ce am citit pe site-uri şi eu în diverse declaraţii“, a mai spus Severin.
 
Totuşi, el a precizat că, potrivit Legii audiovizualului, nu prea vede cum ar putea fi revocată Laura Georgescu din funcţia de preşedinte al CNA. „La modul serios, conform legii, nu prea văd cum, din ce îmi aduc eu aminte textul de lege. Dar, neştiind cum sună textul celor şase, nici nu mă pot pronunţa asupra lui. Şi este o problemă juridică, de interpretare a legii. De asta mă voi adresa comisiei juridice (...) Aici nu e o problemă de audiovizual, ci o problemă de practică şi precedent juridic legislativ“, a mai spus Severin.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: