Doina Gradea, la un pas de a fi demisă după ce raportul de activitate pe 2017 al TVR a fost respins de comisiile parlamentare

Doina Gradea, la un pas de a fi demisă după ce raportul de activitate pe 2017 al TVR a fost respins de comisiile parlamentare

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Comisiile parlamentare reunite de buget–finanţe au respins, marţi, cu voturile decisive ale PSD şi UDMR, contul de execuţie bugetară al Societăţii Române de Televiziune pe anul 2017, potrivit G4Media.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest lucru reprezintă semnalul pentru demiterea Consiliului de Administraţie (CA) al TVR, care s-a remarcat prin critici dure la adresa politicii editoriale şi a cheltuielilor angajate de directorul general, Doina Gradea, scrie G4Media.ro. 
 
Potrivit legii de funcţionare a TVR, conducerea televiziunii publice trebuie să prezinte Parlamentului un raport anual de activitate alături de contul de execuţie bugetară. 
 
Respingerea raportului de activitate atrage dizolvarea de drept a Consiliului de Administraţie. În acest caz, preşedintele CA-ului dizolvat, Doina Gradea, rămâne în funcţia de director general până la numirea noului consiliu de administraţie sau până la numirea unui director general interimar, notează sursa citată. 
 
Doina Gradea, prezentă la şedinţa comisiilor. Ce argumente a adus
 
La şedinţa comisiilor a participat şi directorul general al Societăţii Române de Televiziune, Doina Gradea, care a precizat că raportul vizează o perioadă în care ea nu se afla la conducerea Televiziunii Române, mai scrie G4Media.ro. 
 
„Această execuţie bugetară pe 2017 nu aparţine actualului Consiliu de Administraţie, ci se referă la activitatea Consiliului care a fost demis în septembrie 2017. (…) În anul 2017, valoarea totală a fondurilor bugetare pe care Televiziunea Română le-a primit a fost de 952.131.484 lei, din care obligaţiile restante la data de 31 ianuarie 2016 au fost de aproximativ 610 milioane“, a precizat Gradea, amintind şi că în 2017 SRTv a funcţionat fără taxa TV.
 
În final, comisia a dat un aviz de respingere pentru contul de execuţie bugetară al TVR pe 2017, cu doar trei abţineri (USR şi ALDE) şi restul voturilor împotrivă.
 
Amintim că Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind împreună cu filiala sa din Societatea Română de Televiziune, MediaSind TVR, a solicitat Parlamentului demiterea de urgenţă a actualului preşedinte-director general al instituţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările