Dan Tăpălagă şi Cristian Pantazi pleacă de la HotNews: motivele şi detalii despre noul proiect pe care îl pregătesc

Dan Tăpălagă şi Cristian Pantazi pleacă de la HotNews: motivele şi detalii despre noul proiect pe care îl pregătesc

Dan Tăpălagă

Redactorul-şef al HotNews, Cristian Pantazi, şi editorul coordonator Dan Tăpălagă au anunţat că părăsesc echipa, urmând să lucreze împreună la un alt proiect editorial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei doi jurnalişti şi-au anunţat plecarea prin texte publicate pe site-ul agenţiei. Contactat de „Adevărul“, Dan Tăpălagă, principalul editorialist HotNews, a declarat că unul dintre motivele deciziei a fost şi viziunea diferită de a patronatului, dar mai ales dorinţa de a dezvolta propriul proiect editorial. 
 
„Nu sunt multe de explicat. Pur şi simplu vedem diferit dezvoltarea site-ului, vedem diferit şi abordarea subiectelor, dar în general dezvoltarea site-ului – cum mergem de aici încolo, cu mai multe ştiri economice, cu mai multe anchete, cu mai multe ştiri politice sau fără ştiri politice, deci chestii de conţinut mai degrabă. Aici au fost diferenţele editoriale“, a explicat Tăpălagă.
 
Jurnalistul a oferit şi câteva detalii despre noul proiect, care se va axa pe zona de hard news: „Important e că dezvoltăm acest nou proiect, nu facem pasul înapoi din presă, ci încercăm să ducem lucrurile înainte. HotNews este bine să rămână aşa cum e acum şi sunt convins că un site care să păstreze standardele profesionale nu face decât bine în acest peisaj media. A contat mai ales dorinţa de a dezvolta un proiect nou, de a avea propriul proiect editorial. Sperăm ca săptămâna viitoare să lansăm noul site. Va fi un site axat pe hard news, vom avea subiectele zilei, anchete, opinii şi analize de calitate, toate în zona quality.“
 
Dan Tăpălagă a semnat pe site-ul HotNews un text în care îşi anunţă plecarea după aproape 12 ani, perioadă pe care o consideră „cea mai frumoasă călătorie din carieră“.
 
„Cât timp am avut un cuvânt de spus în conducerea editorială, am căutat împreună cu Cristi Pantazi şi cu toţi ceilalţi colegi din redacţie să servim exclusiv interesul public, adevărul şi ne respectăm cititorii aducându-le informaţii şi analize de calitate. Le mulţumesc colegilor şi le spun să fie mândri de ceea ce fac. Au datoria faţă de public să-l onoreze la fel că până acum, mai ales că vin vremuri tot mai grele. Câtorva le datorez nişte scuze. N-am fost întotdeauna uşor de suportat“, a scris Tăpălagă.

Jurnalistul Cristian Pantazi FOTO HotNews
 
Jurnalistul le-a mulţumit şi acţionarilor HotNews pentru „deplină libertate editorială oferită în vremuri tulburi şi pentru curajul de a rezista în momente dificile pentru presă din România.“ 
 
„N-au fost deloc puţine încercările prin care am trecut împreună. Chiar dacă azi ne despart viziuni diferite, sunt convins că vom merge ani buni de aici încolo pe acelaşi drum. Ce ne-a unit puternic a fost credinţa într-un set de valori. Asta nu s-a schimbat fundamental. Sper că într-o bună zi ne vom întâlni din nou. Am avut alături de noi cel mai puternic aliat: un public avizat şi exigent. El ne-a motivat când totul părea pierdut, ne-a susţinut şi ne-a dat motive să nu facem nici un pas înapoi. Tot el ne obligă astăzi să continuăm.  Cititorilor care au avut în tot aceşti ani încredere în mine le cer puţintică răbdare.  Ne vom revedea curând în următorul proiect editorial“, a mai scris Dan Tăpălagă.
 
„A venit timpul să aleg alt drum. După aproape 14 ani în cea mai tare redacţie din România, plec de la HotNews.ro pentru un alt proiect editorial împreună cu Dan Tăpălagă şi alţi ziarişti de calibru. Las în urmă o redacţie formidabilă şi un public excepţional. HotNews.ro e una dintre ultimele busole funcţionale într-un peisaj mediatic deşertificat şi sunt convins că aşa va rămâne. O mulţumire aparte li se cuvine acţionarilor. Au creat şi dezvoltat un produs jurnalistic de referinţă în jurul unor valori clare şi asumate unanim“, a scris şi Cristian Pantazi pe pagina sa de Facebook.
 
Fostul redactor-şef HotNews.ro a mai precizat că a căutat întotdeauna să servească interesul public şi să afle adevărul, însă au existat şi greşeli, chiar dacă, susţine el, niciodată nu a scris cu rea-credinţă. 
 
 
Fondatorul Hotnews, Ioan Mărgărit, a vorbit pentru Pagina de Media despre plecarea celor doi jurnalişti, dar şi despre „diferenţele de viziune“ menţionate de Tăpălagă: „Nu vred că sunt diferenţe de viziune esenţiale. Subiectele sunt tot cele importante pentru public. Sunt mai multe nuanţe. Vrem să continuăm pe aceeaşi linie, de a avea cititori fideli, dar şi de a câştiga noi cititori. Eu le mulţumesc mult pentru cei 14 ani (la Cristi) şi 12 ani (la Dan), în care am muncit împreună. Le datorez foarte mult, pentru ceea ce este azi Hotnews. Cred că proiectul lor este complementar cu Hotnews. Îmi pare bine că mai apare un proiect editorial de valoare, într-o presă atât de sărăcită.“
 
Întrebat cine le va lua locul celor doi jurnalişti, Mărgărit a răspuns: „Este normal ca, la un moment dat în viaţa profesională, să încerci ceva pe cont propriu. Nu vom aduce pe cineva din afară. Va fi un fel de Consiliu Editorial, dar încă nu pot spune cine va face parte din conducere. Cristian Pantazi va mai asigura interimatul o săptămână-două“.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: