Costi Mocanu, prezentator Ninja Warrior România, explică de ce nu a existat un câştigător oferind detalii din culise

Costi Mocanu, prezentator Ninja Warrior România, explică de ce nu a existat un câştigător oferind detalii din culise

Daniel Niţoiu, Raluca Aprodu şi Costi Mocanu au fost prezentatorii primului sezon Ninja Warrior România FOTO Pro TV

Comentatorul sportiv Costi Mocanu, unul dintre prezentatorii show-ului Ninja Warrior România, a făcut câteva precizări în contextul criticilor primite de Pro TV de la telespectatorii nemulţumiţi că în finală nu a existat un câştigător.

Ştiri pe aceeaşi temă

Finala Ninja Warrior România, în care au luptat 25 de concurenţi, s-a încheiat fără ca premiul cel mare, de 100.000 de euro, să fie adjudecat. În schimb, unul dintre tineri a primit o medalie, fiind desemnat cel mai bun sportiv. Fanii emisiunii nu au fost însă deloc încântaţi de deznodământ şi au criticat postul Pro TV.

Costi Mocanu, care a prezentat competiţia alături de actriţa Raluca Aprodu şi jurnalistul Daniel Niţoiu, a răspuns telespectatorilor dezamăgiţi şi a lămurit că finalul nu a fost „o găselniţă“ a postului Pro TV şi a subliniat că s-a explicat încă din prima emisiune că premiul de 100.000 de euro şi titlul de Ninja Warrior vor fi câştigate doar dacă un concurent va parcurge întregul traseu, aceasta fiind regula formaului. 

De asemenea, comentatorul sportiv a dat replică şi la acuzaţia potrivit căreia producătorii au oferit intenţionat un timp prea scurt pentru o probă extrem de dificilă, astfel încât să se asigure că nimeni nu va reuşi să o ducă la bun sfârşit.

„Câteva precizări după Ninja Warrior România. Pe toată durata concursului, încă din prima emisiune, am anunţat că premiul de 100.000 de euro şi titlul Ninja Warrior vor fi câştigate de cel care va parcurge tot traseul. Nu este o găselniţă Pro TV, aşa e regula, aşa e formatul. În privinţa timpului alocat pentru parcurgerea ultimei porţiuni a traseului, i-am întrebat, fără microfon, pe George Mariş şi pe Marius Crăciun dacă traseul putea fi parcurs în timpul oferit de producători. Amândoi au răspuns fără ezitare «Da! Dar am greşit şi am pierdut secunde». Nu-mi permit să-i contrazic, sunt doi atleţi perfecţi. În privinţa noastră, a comentatorilor, ne-ar fi plăcut să fim tot timpul pe măsura competitorilor. Am avut momente bune şi altele mai puţin bune. Ne bucurăm pentru primele, ne cerem scuze pentru cele din urmă. Vă mulţumim că aţi însoţit cu pasiune, energie, entuziasm şi interes această emisiune. Păstraţi din această ediţie îndemnul #Haicăpoţi“, a fost mesajul semnat de Costi Mocanu pe pagina lui de Facebook.

În plus, înainte de debutul emisiunii, Daniel Niţoiu a precizat la Adevărul Live că în ediţiile europene nu a existat un cuceritor al marelui titlu: „Scopul final este să uruci pe muntele Midoriyama. Acolo se află marele premiu de 100.000 de euro. Noi am urcat pe munte pe scări, nu pe frânghia lungă de zeci de metri, şi tot ne ţineam cu două mâini. Este o competiţie frumoasă, dar este şi o competiţie foarte grea. Nu degeaba au câştigat doar şase oameni în toată lumea. În Europa, marele titlu de Ninja Warrior nu a fost câştigat. Deocamdată. Asta aşteptăm, să-l câştige un român“.  

În total, 250 de persoane s-au luptat pentru premiul cel mare de la „Ninja Warrior România“, doar 25 dintre ele reuşind să ajungă până în marea finală, unde aveau de cucerit Muntele Midoriyama pentru a-şi adjudeca marele premiu. Finaliştii au avut de trecut patru runde eliminatorii pentru a ajunge în faţa ultimului obstacol, însă nimeni nu a reuşit să învingă Muntele, o structură gigantică de oţel pe care finaliştii sunt nevoiţi să o escaladeze cu ajutorul unei frânghii, iar orice greşeală sau ezitare poate duce la eşec. 

Formatul Ninja Warrior, care este unul dintre cele mai de succes din lume, a fost difuzat prima dată în Japonia sub numele de Sasuke şi are amploarea unui eveniment sportiv de talie internaţională. Show-ul, produs până acum în 21 de ţări, este cunoscut drept unul cu probe extrem de dure, doar şase sportivi din întreaga lume reuşind să cucerească titlul de „Ninja Warrior“.  
citeste totul despre: