CNA şi-a realuat activitatea după o lună de pauză, fără participarea Laurei Georgescu

CNA şi-a realuat activitatea după o lună de pauză, fără participarea Laurei Georgescu

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi-a reluat activitatea după o lună de certuri şi blocaj, însă fără ca Laura Georgescu, preşedintelele instituţiei, să participe la luarea deciziilor

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi-a reluat activitatea după o lună de certuri şi blocaj, însă fără ca Laura Georgescu, preşedintelele instituţiei, să participe la luarea deciziilor, arată paginademedia.ro. În lipsa celei din urmă, şedinţa consiliului a fost condusă de Viorel Vasile Buda, vicepreşedinte al CNA, fiind organizată pentru a se discuta chestiuni tehnice, precum prelungiri de licenţă şi avize de retransmisie.

La începutul şedinţei, trei dintre membri CNA au ţinut pe birouri foi albe pe care scria „Demisia“, scrie acelaşi site citat, în total fiind prezenţi opt membri (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turoş, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, Răsvan Popescu), numărul minim necesar pentru a asigura cvorumul.

În cadrul şedinţei de astăzi, CNA a prelungit mai multe licenţe care aparţineau posturilor de radio Europa FM şi Radio 21, unele dintre expirate sau în curs de a expira, dar care nu au fost supuse dezbaterii din cauza blocajului din ultima lună. Pentru Europa FM au fost prelungite şase licenţe pe o perioadă de nouă ani cu unanimitate de voturi, în timp ce pentru Radio 21 au fost prelungite patru licenţe locale.

Totodată, CNA a aprobat amânarea cu încă şase luni a lansării postului Realitatea Plus, televiziune deţinută de Cozmin Guşă, gândită ca fiind un post de ştii cu difuzare regională, în România, Republica Moldova şi ţări din Balcanii de Vest. Realitatea Plus primise în ianuarie 2013 aprobarea CNA pentru o licenţă audiovizuală prin satelit. Postul de televiziune, operat de societatea Geopol Internaţional, aflată sub acţionariatul lui Cozmin Guşă şi al lui Maricel Păcuraru, este la a doua şi ultima amânare de acest fel. Dacă după următoarele şase luni Realitatea Plus nu se va lansa, atunci CNA va retrage automat licenţa postului.

Subiectul România TV – Dan Diaconescu, deşi se afla pe ordinea de zi, a fost amânat pentru o altă şedinţă.

CNA a trecut recent printr-o perioadă tulbure, şedinţele fiind amânate din cauza neîntrunirii cvorumului. Membri instituţiei contestatu calitatea de preşedinte a Laurei Georgescu după ce în presă au apărut mai multe înregistrări în care aceasta recunoştea că favorizează anumite posturi de televiziune, folosind un limbaj neadecvat în concordanţă cu funcţia pe care o deţine.

În înregistrările făcute publice de Realitatea TV, Laura Georgescu foloseşte apelative jignitoare la adresa preşedintelui Comisiei de Apărare şi a lui Sebastian Ghiţă. „M-a forţat jigodia de Georgică Severin să le dau lor cuvântul. Eu înnebunesc că tu mă pui, pe boul de Ghiţă şi pe România TV să-i acopăr şi tu nu profiţi de...aşa. Înţelegi ce-ţi explic? Crezi că merge ceva legal în România? Vin şi te şantajez... Cum crezi că merge-n România? Merge ceva legal? Să mă duc şi să zic: nu vă supăraţi, uitaţi am şi eu o lege. Pot să, la umbra ei, să-mi fac treaba? Nu. E, du-te dracu’ atuncea! Vin şi te şantajez, ce vrei să fac?“, afirma Laura Georgescu, conform înregistrării prezentate de realitatea.net.

Într-o altă înregistrare adusă în atenţia publicului, preşedintele CNA aduce în discuţie posibile sponsorizări pentru instituţia pe care o conduce, sub forma unor laptopuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: