Topul celor mai bine plătite femei din muzică: cine a reuşit să o detroneze pe Beyonce

Topul celor mai bine plătite femei din muzică: cine a reuşit să o detroneze pe Beyonce

Beyonce a fost anul trecut în fruntea clasamentului Forbes FOTO Guliver/Getty Images

Revista Forbes a realizat topul celor mai bine plătite femei din lume, din industria muzicală, pentru anul 2018. Clasamentul a fost întocmit în funcţie de cifrele pentru veniturile din perioada 1 iunie 2017 - 1 iunie 2018.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 2015, cântăreaţa americană Katy Perry (34 de ani) a apărut pe coperta Forbes după ce a câştigat 135 de milioane de dolari într-un singur an. „Nu cred că este o bombă cu ceas cariera mea. Nu simt ca şi când pentru totdeauna am să mă întreţin din show-uri“, declara ea. 
 
Trei ani mai tarziu, Perry a dovedit că avea dreptate: Ea este cel mai bine plătită femeie din muzică, având încasări în valoare de 83 de milioane de dolari în timpul perioadei în care s-a făcut monitorizarea. 
 
Unul dintre cele mai grele nume de pe listă, Perry a avut 80 de evenimente în perioada în care Forbes a făcut monitorizarea, cu o sumă de peste 1 milion de dolari pe noapte. Astfel, Katy Perry reuşeşte să-i fure coroana reginei Beyonce, care anul trecut ocupa primul loc cu 105 milioane de dolari, iar acum a coborât pe locul trei.  
 
Taylor Swift (28 de ani) ocupă locul doi în top, cu 80 de milioane de dolari. Superstarul a dispărut din social media anul trecut, înainte de a reveni cu lansarea noului album „Reputation“, care a vândut două milioane de exemplare în întreaga lume în prima săptămână. 
 
Beyoncé (37 de ani) se află pe locul trei, câştigând 60 de milioane de dolari. După ce ea şi soţul Jay-Z (48 de ani) au devenit părinţii gemenilor Rumi şi Sir în iunie 2017, „regina Be“, cum este supranumită, a avut un an liniştit, după standardele ei, până când a avut în primăvară o interpretare inedită la Coachella şi a lansat un album cu Jay-Z în iunie. 
 
„Nu sunt niciodată suficient de mulţumită. N-am întâlnit pe nimeni care lucrează mai mult decât mine în industria mea“, declara ea pentru Forbes. 
 
Bineînţeles, muzica nu este singura modalitate prin care aceşti artişti fac bani. Lady Gaga a adăugat filmul „A Star is Born“ la CV-ul său în acest an, mulţumită unui turneu, alături de Bradley Cooper, apreciat de critici. Rihanna încasează venituri şi de la Fenty Beauty şi Savage Lingerie şi, deşi nu a fost în turneu din 2016, Rihanna rămâne în ochii publicului, jucând roluri în filme precum „Ocean's 8“.
 
Cifrele sunt pentru veniturile din perioada 1 iunie 2017şi  până la 1 iunie 2018.
 
Iată topul celor mai bine plătite femei din industria muzicală, conform Forbes:
 
1. Katy Perry (83 de milioane de dolari)
 
 
2. Taylor Swift (80 de milioane de dolari)
 
 
3. Beyoncé (60 de milioane de dolari)
 
 
4. Pink (52 de milioane de dolari)
 
 
5. Lady Gaga (50 de milioane de dolari)
 
 
6. Jennifer Lopez (47 de milioane de dolari)
 
 
7. Rihanna (37,5 de milioane de dolari)
 
 
8. Helene Fischer (32 de milioane de dolari)
 
 
9. Celine Dion (31 de milioane de dolari)
 
 
10. Britney Spears (30 de milioane de dolari)
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările