Salvador Sobral, despre Eurovision: „A fost actul meu de prostituţie“ VIDEO

Salvador Sobral, despre Eurovision: „A fost actul meu de prostituţie“ VIDEO

Salvador Sobral este câştigătorul Eurovision 2017 FOTO Getty Images

Câştigătorul Eurovision Song Contest 2017, portughezul Salvador Sobral (29 de ani) a vorbit, într-un nou interviu, despre participarea sa la concursul de muzică, dar şi despre starea lui de sănătate, după ce anul trecut a suferit un transplant de inimă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un interviu pentru talk-show-ul „Skavlan“, cântăreţul Salvador Sobral a vorbit din nou despre participarea sa la Eurovision. 
 
Portughezul a reuşit, în 2017, să cucerească inimile fanilor Eurovision şi să câştige competiţia muzicală cu piesa „Amar Pelos Dois“, o baladă de dragoste deosebit de sensibilă, completată de o interpretare simplă şi emoţionantă, fără un show spectaculos, aşa cum se obişnuieşte pe scena concursului.
 
După declaraţiile anterioare controversate, când artistul spunea că Eurovision cuprinde doar muzică „fast-food“, acum artistul mărturiseşte că experienţa Eurovision a însemnat pentru el „un act de prostituţie“. 
 
„Eurovision a însemnat actul meu de prostituţie. Pentru că Eurovision, în opinia mea, nu e despre muzică, ci e mai mult despre show. Un show care să-i distreze pe oameni cu noi tehnologii, cu noi «trenduri» în materie de muzică...“, a spus artistul. 
 
Întrebat de realizatorul show-ului suedez, Fredrik Skavlan, care a fost primul lui gând după ce a câştigat concursul, Salvador a povestit:
 
„Eram departe de scenă, eu eram foarte bolnav atunci şi mi-era extrem de dificil să urc acele scări, eram destul de obosit şi de emoţionat totodată şi primul meu gând a fost «Oh, Doamne, trebuie să urc din nou acele scări! Şi cred că, dacă urmăreşti cu atenţie înregistrarea, se poate vedea asta pe faţa mea“, a glumit artistul. 
 
 
Cântăreţul a vorbit şi despre starea lui de sănătate. În decembrie 2017, Salvador Sobral a suferit un transplant de inimă. Cântăreţul a mărturisit că a aşteptat şase luni pentru transplant, iar în perioada concursului Eurovision i-a fost foarte greu să ţină pasul cu ceilalţi concurenţi, să participe la repetiţii, dar şi la petrecerile tematice. 
 
„Nu puteam să merg la petrecerile organizate ad-hoc înainte de Eurovision, dar sincer nici nu mi-am dorit să particip. Aceste petreceri se ţin în cluburi, în diferite locuri, iar eu nu mă identific cu această lume, nu sunt un fan al cluburilor. Încă de la început, m-am simţit puţin străin faţă de tot ce a însemnat Eurovision. Nu sunt împotriva acestor petreceri, dar eu nu mă identific cu ele“, a declarat artistul. 
 
Acum, starea lui de sănătate este una bună, deşi încă nu este recuperat complet: „Puţin câte puţin, am început să-mi recapăt puterile şi să cânt mai bine, deşi încă nu mi-am revenit în totalitate. Sunt pe drumul cel bun“. 
 
Salvador a povestit şi prima experienţă pe scenă, după operaţia de transplant: „Am cântat pentru prima dată, după transplant, într-un club din Portugalia. Îmi tremurau picioarele, nu mai aveam forţă. Îmi tremura şi vocea, iar la un moment dat, pur şi simplu am căzut pe scenă. A fost deprimant“. 
 
Întrebat despre perioada de dinaintea transplantului, pe când se afla în aşteptare, Salvador a povestit: „Ar fi foarte romantic să spun că am scris foarte multe cântece în cea mai grea perioadă din viaţa mea, dar adevărul este că am fost teribil de deprimat. N-am făcut nimic, pur şi simplu m-am uitat la o groază de seriale pe Netflix“. 
 
Problemele de sănătate ale lui Sobral s-au aflat odată cu participarea la Eurovision 2017, pe care l-a câştigat cu balada „Amar pelos dois“ şi care a rămas în istorie cu un punctaj record de 758 de puncte, aducând astfel trofeul Portugaliei.
 
La începutul lunii septembrie, Salvador Sobral a anunţat oficial că se retrage temporar de pe scenă din cauza „sănătăţii fragile“ şi a susţinut un ultim concert la Estoril, oraş aflat la 30 de kilometri de Lisabona. 
„Trebuie să îmi las corpul pradă ştiinţei şi să mă retrag de pe scenă, să merg într-o lume în care am şansa să îmi rezolv problemele de sănătate. Mă voi întoarce. Acesta este doar un mesaj temporar de adio“, le-spunea el fanilor atunci, într-un mesaj video postat pe Twitter.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: