Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa l-a dat în judecată pe compozitorul melodiei „Soy un rumano en Madrid“

Piesa „Soy un rumano en Madrid“ se vrea a fi o parodie la adresa românilor 

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) l-a dat în judecată pe compozitorul melodiei „Soy un rumano en Madrid“, căruia i-a ceut daune morale de 100.000 de euro, dar şi scuze publice poporului român, se arată într-un comunicat transmis agenţiei Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

FADERE, sprijinită de o casă de avocatură spaniolă, a înaintat acţiunea în instanţă vineri dimineaţă.

Reprezentanţii federaţiei spun că banii ceruţi ca daune morale vor fi cheltuiţi într-un proiect pentru îmbunătăţirea imaginii românilor din Spania.

Videoclipul melodiei „Soy un rumano in Madrid“ (n.r. - Sunt un român în Madrid) a fost postat pe YouTube, în urmă cu cinci zile, sub genericul „Parodia de Torbe“.

Potrivit FADERE, piesa lansată de actorul din filme pentru adulţi Torbe aduce insulte comunităţii românilor din Spania, despre care spune că este formată din hoţi de buzunare şi prostituate.

„În urma scrisorii trimise de FADERE către Youtube, melodia a fost blocată în noaptea trecută (n.r. joi noapte), însă în această dimineaţă Torbe a mai postat-o de încă două ori. Felicităm comunitatea românească din Spania care s-a mobilizat într-un mod spectaculos şi a marcat clipul cu «nu îmi place». Rugăm să facă în continuare acest lucru“, se mai scrie în comunicat.

Pe de altă parte, Torbe nu crede că aduce un prejudiciu imaginii comunităţii româneşti, ci aduce în prim plan aspecte pe care numai românii le înţeleg. „Era de aşteptat ca unii să interpreteze greşit noul meu videoclip, mai ales românii, care nu înţeleg ce e aceea o parodie. Eu credeam că românii vor iubi acest clip, pentru că vorbeşte şi despre Hagi, Mondialul din 1994, despre «s*gi p**a», despre manele, mici şi sarmale, lucruri pe care numai românii le înţeleg. Ce se întâmplă? Nu mai ştiu ei să aprecieze o glumă?“, a scris Torbe pe blogul lui.

Reprezentanţii YouTube au declarat joi, pentru Mediafax, referitor la melodia „Soy un rumano en Madrid“, că, în condiţiile în care un video raportat încalcă regulile comunităţii YouTube, el va fi eliminat de pe acest site.

„Utilizatorii de YouTube au la dispoziţie instrumente prin care pot raporta conţinut care încalcă regulile comunităţii YouTube. Dacă un video raportat încalcă aceste reguli, îl vom elimina de pe YouTube“, au declarat reprezentanţii platformei video.

Mai multe despre politicile YouTube privind conţinutul pot fi consultate pe această platformă: http://www.youtube.com/yt/policyandsafety/ro/policy.html.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările