Eurovision 2016: Clasamentul final al Selecţiei Naţionale - cum a votat fiecare membru al juriului

Eurovision 2016: Clasamentul final al Selecţiei Naţionale - cum a votat fiecare membru al juriului

Ovidiu Anton se află în fruntea clasamentului după semifinala Eurovision România 2016 FOTO TVR

Selecţia Naţională Eurovision 2016 a fost organizată într-o manieră mult mai transparentă decât ne obişnuise Televiziunea Română. Prin urmare, fiecare membru al juriului a comentat prestaţiile celor 12 semifinalişti şi a fost obligat să-şi justifice nota. „Adevărul“ vă prezintă în continuare cum s-au împărţit punctele şi clasamentul final.

Ştiri pe aceeaşi temă

Juriul Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 a fost format din regizorul muzical Alexandra Cepraga, compozitorul şi producătorul Horia Moculescu, soliştii şi producătorii muzicali Randi şi Zoli Toth şi contratenorul Cezar Ouatu. Ei au fost cei care au decis primii patru finalişti (Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena şi Mihai Trăistariu), în timp ce telespectatorii au avut şansa de „a salva“ alţi doi artişti (Vanotek feat. The Code & Georgian, Irina Baianţ şi Doru Todoruţ). Prestaţiile live ale celor şase finalişti ai Selecţiei Naţionale Eurovision 2016.
 

Eurovision 2016: Regulile votului şi clasamentul final

Potrivit prezentării din debutul spectacolului, fiecare membru al juriului a avut de punctat un anumit segment, după cum urmează: Alexandra Cepraga a notat muzicalitatea; Horia Moculescu – scriitura piesei; Randi –  potenţialul piesei de a deveni hit; Zoli Toth – show-ul live; iar Cezar Ouatu – calitatea vocală. Fiecare membru al juriului a acordat puncte de la 0 la 8, 10 şi 12, fiecare punct fiind dat o singură dată unei piese. 

Marele învingător a fost Ovidiu Anton, aflat pentru a cincea oară într-o Selecţie Naţională. Piesa rock a acestuia, „Moment of Silence“, a impresionat juriul, Cezar Ouatu mărturisind la sfârşitul interpretării că i-au dat lacrimile. Întreg momentul artistului a primit 54 de puncte.
 
Pe locul secund s-au clasat cei patru membrii ai trupei Dream Walkers, a căror piesă compusă de Cristian Faur, „Let it Shine“, a acumulat 47 de puncte. Podiumul a fost completat de Florena, cea mai tânără concurentă a acestei ediţii, „Behind the Shadows“ adunândn 44 de puncte. Juriul l-a trimis în finala Eurovision România 2016 şi pe „veteranul“ concursului, Mihai Trăistariu. Revenirea sa, cu piesa „Paradisio“, a fost aplaudată şi recompensată cu 33 de puncte. 
 
„The Voice“, interpretată de duo-ul Irina Baianţ şi Doru Todoruţ, a fost pe locul patru, cu 32 de puncte, în clasamentul juriului, dar s-a numărat şi printre preferatele publicului, care a decis să-i trimită pe cei doi cântăreţi în finală cu 852 de voturi.
 
Chiar dacă au fost preferaţii publicului, ajungând în finală cu 984 de voturi, Vanotek feat. The Code & Georgian au fost pe locul şapte în topul juriului, cu doar 18 puncte, fiind depăşiţi de trupa Jukebox, care cu piesa în romgleză „Come On Everybody“ a smuls juriului un total de 27 de puncte, clasându-se pe locul şase. 
 
Mihai Băjinaru, fost concurent la „Vocea României“, nu a reuşit să impresioneze juriul, piesa „Never Too Late“ fiind notată cu 0 puncte de toţi cei cinci membri. 
 
eurovision 2016
 

Eurovision 2016: Reprezentaţiile din semifinala Selecţiei Naţionale 

 
   

Eurovision 2016: Andra Olteanu

     

Eurovision 2016: Dream Walkers

 

Eurovision 2016: Irina Popa

 

Eurovision 2016: Jukebox

   
   

Eurovision 2016: Mihai Băjinaru

 

Eurovision 2016: Vanotek feat. The Code & Georgian

    
          

Eurovision 2016: Mihai Trăistariu

 
 

Eurovision 2016: Florena

  
       

Eurovision 2016: Gaşca de acasă

        

Eurovision 2016: Ovidiu Anton

 


Eurovision 2016: Xandra

          

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările