Câştigător Eurovision 2015 România. Luminiţa Anghel, învinsă de Voltaj, dar favorita cititorilor „Adevărul“

Câştigător Eurovision 2015 România. Luminiţa Anghel, învinsă de Voltaj, dar favorita cititorilor „Adevărul“

Luminiţa Anghel s-a clasat pe locul secund la finala naţională Eurovision FOTO TVR

Câştigător Eurovision 2015 România. Luminiţa Anghel a fost favorita cititorilor „Adevărul“ pentru a reprezenta România la cea de-a 60-a ediţie a concursului de muzică, însă juriul Selecţiei Naţionale Eurovision şi telespectatorii au hotărât că Voltaj merită să urce pe scena din Viena.

Ştiri pe aceeaşi temă

Câştigător Eurovision 2015 România. Voltaj, marele învingător. Luminiţa Anghel, marele perdant

Trupa Voltaj, cu piesa „De la capăt/ All Over Again“, a câştigat finala Eurovision 2015 România şi ne va reprezenta în luna mai la concursul internaţional Eurovision 2015, care se va desfăşura la Viena. Voltaj a fost atât preferata publicului, cât şi a juriului, obţinând maximul de puncte, 24. Luminiţa Anghel, cu „A Million Stars“, s-a situat pe poziţia a doua în clasament (18 puncte), iar podiumul a fost completat de Ovidiu Anton, cu piesa „Still Alive“ (17 puncte).

Câştigător Eurovision 2015 România. Clasamentul cititorilor „Adevărul“

Timp de aproape trei săptămâni cititorii „Adevărul“ au avut şansa de a-şi vota preferatul din cei 12 finalişti ai Eurovision 2015 România.

  

Potrivit sondajului, Luminiţa Anghel, care, alături de Sistem, a obţinut una dintre cele mai bune clasări ale României la Eurovision – locul trei cu piesa „Let Me Try“ la ediţia din 2005 –, a fost favorită, pentru piesa „A Million Stars“ obţinând 550 de voturi. Poziţia secundă în preferinţele cititorilor a fost ocupată de Voltaj, câştigătorul Eurovision 2015 România, cu 540 de puncte, iar podiumul a fost completat de Super Trooper, care a obţinut 461 de voturi pentru melodia „Secret Place“.

Câştigător Eurovision 2015 România. Rezultatele sondajului „Adevărul“ 

eurovision 2015 romania

Eurovision 2015 se va desfăşura la Viena (Austria), ţara care va organiza concursul, după ce travestitul Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014, cu piesa „Rise Like a Phoenix“. În prima semifinală, care se va desfăşura pe 19 mai, vor participa 16 ţări, între care România şi Moldova, iar în cea de-a doua, de pe 21 mai, 17 ţări, urmând ca marea finală a concursului să aibă loc pe 23 mai.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: