Cântăreaţa Judy Dyble, solistă a trupei The Fairport Convention, a murit la vârsta de 71 de ani

Cântăreaţa Judy Dyble, solistă a trupei The Fairport Convention, a murit la vârsta de 71 de ani

Judy Dyble FOTO metro.co.uk

Cântăreaţa engleză Judy Dyble, solistă a trupei The Fairport Convention, a murit la vârsta de 71 de ani din cauza unei boli cu care s-a luptat mai mulţi ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Artista folk, care a avut şi o îndelungată carieră solo, a devenit cunoscută în anii 1960.

„Cantautoarea engleză Judy Dyble a murit pe 12 iulie, după o suferinţă îndelungată suportată cu mult curaj. Judy Dyble a fost unul dintre pionierii scenei engleze de folk în anii 1960, cunoscută în special ca fondator al Fairport Convention şi solistă a trupei cult Trader Home”, a transmis agentul ei.

David Longdon, liderul trupei Big Big Train, care a înregistrat cu Dyble un material ce urmează să fie lansat în toamnă, a spus că au devenit buni prieteni în timpul lucrului la album. „De-a lungul drumului au fost râsete şi bucurie, dar şi momente provocatoare. Avea o anumită vârstă şi a scris articulat şi fără a ezita despre toamna vieţii ei”.

Scriitorul Jonathan Coe i-a adus, de asemenea, un omagiu online, împreună cu o variantă a piesei ei „A Net Of Memories”. 

„Odihneşte-te în pace, Judy Dyble. Iubesc acest cântec. Prea multe decese ale unor oameni frumoşi în ultimele săptămâni. Vara 2020 a fost crudă până acum”, a scris el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: