„Transformers 4“, încasări mai mari în China decât în Statele Unite ale Americii

„Transformers 4“, încasări mai mari în China decât în Statele Unite ale Americii

„Transformers: Age of Extinction“ este primul film al seriei care introduce o nouă serie de personaje umane şi o nouă specie de roboţi, Dinoboţii FOTO cinemagia.ro

Filmul „Transformers: Age of Extinction“ a reuşit să aducă încasări mai mari în China, decât în Statele Unite ale Americii, potrivit China Movie Media Group, unul dintre partenerii Paramount, compania de producţie. Succesul la box office poate să aibă în spate strategia studioului american de a implemente elemente specifice culturii chineze în cadrul peliculei.

Până în acest moment, în Republica Populară Chineză, filmul a generat 134,5 milioane de dolari, la doar cinci zile de la premiera oficială pe plan mondial, comparativ cu suma de 121 de milioane de dolari pe care pelicula a acumulat-o în Statele Unite ale Americii, scrie „Variety“. Astfel, se pare că atracţia Hollywood-ului pentru pieţele externe a adus, în sfârşit, o recompensă. Succesul din această zonă poate fi un semn al atracţiei publicului spre acţiunea cu roboţi care are unele dintre cele mai importante scene filmate la obiective turistice precum Marele Zid.

Mai mult, actuala sumă încasată de „Transformers“ pe piaţa chineză a doborât, de două ori mai rapid, recordul stabilit de o producţie locală, „The Monkey King“, care a avut încasări de 133 de milioane de dolari, după 11 zile de proiecţii. Reprezentanţii China Film Media Group au spus că „Transformers: Age of Extinction“ este pe drumul de a depăşi recordul stabilit de „Avatar“ în China, cu profit la box office de 217,7 milioane de dolari.

Este aproape de necrezut cum un film de asemenea calibru produs de un studio de la Hollywood să stabilească un record al încasărilor într-o ţară străină, mai ales cum este China, care ia de multe ori măsuri de protecţie în ceea ce priveşte filmele care urmează să fie difuzate în cinematografele sale. Pe de altă parte, Paramount Pictures a depus eforturi considerabile pentru a încorpora elemente specifice culturii chineze în cadrul pelicului, două dintre cele mai importante fiind aducerea în distribuţie a actriţei chineze Li Bingbing, precum şi asocierea cu companii locale pentru promovarea producţiei.

China Movie Media Group, cel mai mare distribuitor şi promotor de film din China, a colaborat pentru prima dată cu un studio din Statele Unite ale Americii, în ceea ce priveşte promovarea peliculei şi vânzarea de biletele online. Precedentul film „Transformers“ a avut încasări de 165 de milioane de dolari.

În „Age of Extinction“, Mark Wahlberg i-a luat locul problematicului Shia LaBeouf, regia fiind semnată de acelaşi Michael Bay, iar producătorul executiv este Steven Spielberg, fiind o continuare a peliculei „Dark of the Moon“. „Age of Extinction“ este primul film al seriei care introduce o nouă serie de personaje umane şi o nouă specie de roboţi, Dinoboţii (n.r. - roboţi care se pot transforma în dinozauri). Un al cincilea film al seriei este programat şi planificat spre lansare pentru anul 2017.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările