Premiile National Society of Film Critics 2020: cel mai bun film şi cei mai buni actori. Lista completă a câştigătorilor

Premiile National Society of Film Critics 2020: cel mai bun film şi cei mai buni actori. Lista completă a câştigătorilor

Antonio Banderas în filmul lui Almodovar, „Dolor y Gloria“ FOTO Cinemagia

Societatea naţională a criticilor de film (National Society of Film Critics- NSFC) din SUA a acordat premiile pentru cel mai bun film şi cei mai buni actori, în gala ce a avut loc sâmbătă seară la New York.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lungmetrajul „Parasite“ a fost votat sâmbătă de National Society of Film Critics la categoriile Cel mai bun film şi Cel mai bun scenariu pentru Bong Joon Ho şi Han Jin Won, potrivit Variety. De asemenea, filmul a primit şi trei nominalizări la Globurile de aur 2020. 

Cea mai bună imagine a fost a lui Claire Mathon pentru filmul „Portrait of a Lady on Fire“, iar Laura Dern - Cea mai bună actriţă în rol secundar pentru „Marriage Story“. Mary Kay Place a fost aleasă Cea mai bună actriţă în rol principal în filmul „Diane“.

Antonio Banderas a fost desemnat Cel mai bun actor în rol principal pentru „Pain & Glory“, în timp ce Brad Pitt - Cel mai actor în rol secundar pentru performanţa din „Once Upon a Time in Hollywood“.

Fondată în 1966, societatea îşi selectează membrii din echipele publicaţiilor din Statele Unite, inclusiv The Wall Street Journal, The New Yorker, The Village Voice, The Christian Science Monitor şi NPR.

NSFC a fost alcătuită anul acesta din 38 de critici care au votat în Los Angeles şi la New York.

„Parasite“, o comedie neagră cu accente thriller 

„Parasite“/„Parazit“ este o comedie neagră cu accente de thriller ce descrie violenţa generată de inegalităţile sociale. 

Sinopsis: Membrii familiei lui Ki-Taek au o relaţie apropiată, dar toţi patru sunt şomeri. Într-o zi, fiul cel mare, Ki-woo, este recomandat de către prietenul său, student la o universitate de prestigiu, pentru un post de meditator şi bine plătit de o familie bogată. În speranţa unui venit constant pentru familia sa, Ki-woo se îndreaptă spre casa familiei Park pentru un interviu. Ajuns acolo, o întâlneşte pe Yeon-kyo, frumoasa moştenitoare a acestui imperiu. În urma acestei prime întâlniri între două familii şi două lumi total opuse, membrii lor se trezesc în mijlocul unor situaţii incontrolabile.

 

Lista completă a câştigătorilor:

Cel mai bun film: „Parasite“ 

Nominalizate: „Little Women“; „Once Upon a Time in Hollywood“

Cel mai bun scenariu: Bong Joon Ho and Han Jin Won, „Parasite“ 

Nominalizaţi: Quentin Tarantino, „Once Upon a Time in Hollywood“; Greta Gerwig, „Little Women“

Cea mai bună imagine: Claire Mathon, „Portrait of a Lady on Fire“ 

Nominalizaţi: Robert Richardson, „Once Upon a Time in Hollywood“; Yorick Le Saux, „Little Women“

Cel mai bun actor în rol secundar: Brad Pitt, „Once Upon a Time in Hollywood“ 

Nominalizaţi: Joe Pesci, „The Irishman“; Wesley Snipes, „Dolemite Is My Name“; Song Kang Ho, „Parasite“

Cel mai bun actor: Antonio Banderas, „Pain & Glory“ 

Nominalizaţi: Adam Driver, „Marriage Story“; Adam Sandler, „Uncut Gems“

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Laura Dern, „Marriage Story“ 

Nominalizate: Florence Pugh, „Little Women“; Jennifer Lopez, „Hustlers“

Cea mai bună actriţă: Mary Kay Place, „Diane“ 

Nominalizate: Zhao Tao, „Ash Is the Purest White“; Florence Pugh, „Midsommar“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările