Jared Leto a stat în preajma phihopaţilor şi a criminalilor pentru a-l înţelege pe Joker: „Este un rol foarte toxic“

Jared Leto a stat în preajma phihopaţilor şi a criminalilor pentru a-l înţelege pe Joker: „Este un rol foarte toxic“

Jered Leto este noul Joker în filmul „Suicide Squad“, care va fi lansat vara aceasta

Jared Leto, solistul trupei 30 Seconds to Mars şi actorul care îl interpretează pe celebrul Joker în filmul „Suicide Squad“, a făcut noi dezvăluiri despre procesul complex prin care a fost nevoit să treacă pentru a intra cât mai bine în pielea personajului psihopat, cunoscut drept inamicul lui Batman.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până acum am auzit tot felul de poveşti potrivit cărora Jared Leto şi-a suprins colegii de platou cu fel de fel de cadouri macabre. De la a pune un cap de porc pe masă colegilor în timpul repetiţiilor, până la a le trimite cadouri dezgustătoare precum un şobolan, prezervative folosite, bile anale şi o revista Playboy lipicioasă. Toate acestea au făcut parte din exerciţiile actorului de a pătrunde în mintea răufăcătorului şi de a-l face credibil, dar şi ca o modalitate de a le face cunoştinţă celor din jur cu personajul său. Actorul Will Smith, care îl interpretează pe Deadshot în film, a mărturisit că nici nu a ajuns să-l cunoască cu adevărat pe Jared Leto, întrucât actorul a rămas în caracter încă de la începutul filmărilor. 
 

„Am petrecut timp cu psihopaţi şi oameni care au comis crime îngrozitoare“

Recent, Jared Leto a declarat într-un interviu pentru Entertainment Weekly că a petrecut o bună parte de timp cu oameni care l-au ajutat să înţeleagă cât mai bine psihologia personajului, de la psihiatri, până la criminali periculoşi.
 
„M-am întâlnit cu experţi, doctori, psihiatri, oameni care au interacţionat cu psihopaţi şi oameni care au comis crime îngrozitoare. Apoi, am petrecut destul timp cu ei, cu oameni care au fost instituţionalizaţi pentru perioade lungi de timp. Cred că atunci când primeşti un rol, orice rol, devii parţial detectiv, parţial scriitor, iar asta este partea mea preferată din întregul proces, descoperirea şi construirea personajului“, a declarat Jared Leto.
 

O nouă versiune a Jokerului, construită de Leto

Având în vedere că înainte sa şi alţi actori precum Jack Nicholson şi Heath Ledger au dat viaţă personajului, punându-şi amprenta asupra lui, Jered Leto şi-a dat seama că noul Joker trebuie reconstruit într-o manieră proprie.
 
„Iniţial am început prin auto-educare, documentare, am citit cât de mult am putut, întorcându-mă la sursa originală. La un moment dat mi-am dat seama că trebuie să mă opresc pentru că Jokerul a fost redefinit, reinventat de multe ori înainte. Cel mai interesant lucru este că oamenii care l-au interpretat în trecut au păstrat ceva din esenţa spiritului Jokerului, dar au şi construit sau au înlăturat ceva, luând-o de la început. Eu am ştiut, imediat ce am început să mă educ, că trebuie să las totul deoparte, să o iau de la capăt şi să încept să construiesc din temelii. A fost un proces de transformare.“
 

„Este un rol foarte toxic“

Rolul faimosului clovn schizofrenic este tulburător de interpretat, zvonindu-se că Jack Nicholson l-a avertizat pe regretatul Heath Ledger despre provocările întunecate pe care le presupune acest rol, înainte ca acesta să accepte să intre în pielea personajului în franciza „The Dark Knight/ Cavalerul Negru“. De aceeaşi părere este şi Leto, care recunoşte că Jokerul este un personaj întunecat şi atipic, care te provoacă să-ţi depăşeşti limitele.
 
„Pentru Joker, violenţa este o simfonie. Acesta este un personaj a cărui răsplată vine din actul violenţei şi al manipulării“, spune Leto despre personajul său.
 
jered leto joker
Jered Leto, noul Joker în „Suicide Squad“ FOTO Cinemagia
 
„A devenit o persoană reală. Nu ştiu dacă «persoană» este cuvântul potrivit. Cred că Jokerul trăieşte undeva între realitate şi altă dimensiune, un fel de şaman. Este un rol foarte toxic. Ai permisiunea de a încălca regulile şi de a te provoca pe tine însuţi, dar şi pe cei din jur, printr-un mod cu adevărat unic“, a mai comentat actorul.
 
Jared Leto este pus în faţa provocării de a-l depăşi pe Heath Ledger, premiat post mortem cu Oscar pentru interpretarea Jokerului în „Cavalerul Negru / The Dark Knight“ (2008) şi este conştient de responsabilitatea care îi revine pentru a duce personajul la un alt nivel. Întrebat care au fost primele gânduri atunci când i s-a propus să interpreteze un personaj devenit emblematic, actorul a răspuns:
 
„Am tras aer adânc în piept. Este o responsabilitate pe care o simţi, dar este şi incredibil de palpitant. Toată munca care a fost depusă pentru acest personaj de atât de mulţi oameni înaintea mea a avut un impact uriaş, a fost incredibilă, distractivă, profundă, riscantă şi este un lucru special să ţi se ceară să preiei această responsabilitate.“
 

Jokerul care „opreşte lumea în loc“

David Ayer, regizorul filmului „Suicide Squad“, este de-a dreptul fascinat de performanţa lui Jered Leto, mergând până la a spune că va fi cel mai bun Joker din toate timpurile. Într-un interviu pentru publicaţia britanică „Total Film“, Ayer a vorbit la superlativ despre interpretarea de excepţie a actorului şi muzicianului Jared Leto.
 
„Ceea ce a făcut Jared este absolut incredibil. Când apare pe platoul de filmare lumea se opreşte. Totul se opreşte. Ce a făcut este atât de puternic, de ameninţător şi atât de palpabil, încât îl poţi simţi. Echipa se opreşte din muncă să-l privească. Trebuie să-i urnesc pe toţi din loc pentru că este de-a dreptul fascinant“, a declarat regizorul.
 

Jared Leto şi-a început cariera în showbiz lucrând ca actor şi a colaborat cu câţiva regizori de excepţie. Astfel, el a lucrat cu David Fincher la filmele „Fight Club - Sala de lupte/Fight Club“ şi „Camera de refugiu/Panic Room“, însă a devenit cu adevărat celebru după ce a lucrat cu Darren Aronofsky la „Recviem pentru un vis/Requiem for a Dream“. Ulterior, Leto a renunţat la filme şi şi-a concentrat întreaga energie asupra trupei sale, 30 Seconds to Mars. Leto a regizat documentarul despre trupa sa, intitulat „Artifact“ (sub pseudonimul Bartholomew Cubbins), iar acest film a câştigat premiul publicului la Festivalul de la Toronto din 2012.
 
Actorul Jared Leto a primit, în 2014, premiul Oscar pentru Cea mai bună interpretare secundară masculină, cea a unui transsexual seropozitiv în lungmetrajul „Dallas Buyers Club“. Acesta a fost primul său rol, la şase ani după cel din „Recviem pentru un vis/Requiem For A Dream“.
 

Rolul clovnului schizofrenic l-a distrus pe Heath Ledger

În seria filmelor „Batman“, Joker-ul a fost interpretat de-a lungul timpului de actorii Jack Nicholson (1989) şi de Heath Ledger în „Cavalerul negru/The Dark Knight“ (2008). Heath Ledger în rolul Joker-lui este considerată cea mai bună interpretare a personajului de până acum. Însă, Heath Ledger s-a dedicat întru-totul acestui rol, mergând până într-acolo încât s-a încuiat într-o cameră de hotel vreme de şase săptămâni, izolându-se inclusiv de familia sa, a luat medicamente prescrise şi s-a adâncit în problemele personale doar pentru a încapsula anarhia care stăpânea lumea din care venea Joker-ul. Mai mult, Ledger le-a mărturisit jurnaliştilor că a dormit doar câte două ore pe noapte: „Am jucat un psihopat, un ucigaş în serie, un clovn schizofrenic lipsit de empatie. Nu mă puteam opri din a mă gândi la lucrurile astea. Corpul meu era epuizat, însă mintea continua să funcţioneze. Medicamentele nu au funcţionat.“

heath ledger joker
Heath Ledger, în interpretarea Jokerului din „Cavalerul Negru“ (2008)
 
Rolul Joker-ului a reuşit să scoată la iveală cele mai întunecate părţi din Heath Ledger. Au existat voci care au spus că interpretarea unui personaj atât de întunecat l-a distrus psihic pe actor. Ledger a murit la vârsta de 28 de ani după ce a luat o supradoză de somnifere şi medicamente, cu şase luni înainte de lansarea filmului în cinematografe. Rolul i-a adus o nominalizare post mortem la premiile Oscar pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar.
 

Clanul răufăcătorilor, de partea binelui

În filmul „Suicide Squad“, celebrii răufăcători ajung să fie prinşi după gratii de guvernul Statelor Unite. Pentru a-şi micşora pedeapsa, nelegiuiţii acceptă să ia parte la misiuni sub acoperire, conştienţi că eşecul înseamnă moartea. După ce şi-au folosit puterile şi inteligenţa în scopuri malefice, Joker-ul (Jared Leto), Harley Quinn (Margot Robbie), Deadshot (Will Smith), Enchantress (Cara Delevingne) şi colegii lor vor lupta de data aceasta de partea binelui. Din distribuţie mai face parte şi Ben Affleck, care îl va intrpreta pe Batman. „Suicide Squad“ va avea premiera în România pe 5 august 2016.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările