FOTO VIDEO Premiera săptămânii: „Secretul lui Adaline“ sau „exerciţiul unei poveşti absurde, cu o savoare de convingere desăvârşită“

FOTO VIDEO Premiera săptămânii: „Secretul lui Adaline“ sau „exerciţiul unei poveşti absurde, cu o savoare de convingere
desăvârşită“

Actriţa Blake Lively o interpretează pe misterioasa Adaline, în pelicula „The Age of Adaline / Secretul lui Adaline“ FOTO cinemagia.ro

Filmul „The Age of Adaline/Secretul lui Adaline“ are astăzi, 1 mai, premiera în cinematografele din România. Cu Blake Lively, Michiel Huisman şi Harrison Ford în rolurile principale, filmul prezintă povestea lui Adaline Bowman (Blake Lively), o tânără care, printr-un mod miraculos, rămâne la vârsta de 29 de ani timp de aproape opt decenii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„The Age of Adaline/Secretul lui Adaline“, o melodramă „prea politicoasă“, după cum o descriu editorii de la „The Hollywood Reporter“, o aduce pe actriţa Blake Lively (27 de ani) în pielea unui personaj prin intermediul căruia şi-ar fi putut demonstra, cu adevărat, talentul actoricesc.

Pentru rolul din „Secretul lui Adaline“, actriţa a primit atât critici negative, cât şi critici pozitive. Cu toate acestea, spectatorii de peste Ocean au rămas plăcut impresionaţi atât de interpretarea actriţei, cât şi de povestea din spatele filmului. Însă părerea criticilor de film nu corespunde aproape niciodată cu opinia publicului larg.

Astfel, potrivit editorilor de la „THR“, Blake Lively este o prezenţă ciudată pe marile ecrane – rolul său pendulează între „rece“ şi „cald“, între accesibil şi recesiv. Cu toate acestea, odată cu noul său film, „actriţa a făcut un mare pas în direcţia corectă, după ce a interpretat timp de şase sezoane, rolul personajului Serena din serialul «Gossip Girl/Gossip Girl: Intrigi la New York»“, mai scriu aceştia.

Un alt film care gravitează în jurul unui protagonist ce sfidează legile timpului, cum este şi lungmetrajul „The Strange Case of Benjamin Button/Strania poveste a lui Benjamin Button“, era de aşteptat să dea bătăi de cap regizorului Lee Toland Krieger. Deşi a avut parte de o primire destul de caldă din partea publicului din Statele Unite ale Americii, pelicula „Secretul lui Adaline“ a fost catalogată  de criticii de specialite drept „exerciţiul unei poveşti absurde, o capcană ridicolă, cu savoare de convingere desăvârşită“.

Departe de prezentarea din trailer, care pune fimul într-o lumină mult prea dramatică, „Secretul lui Adaline“ a mai fost descris drept un film plăcut şi respectabil, dar puţin plictisitor, care şi-a asumat prea puţine riscuri.

Blake Lively, în rolul personajului Adaline Bowman FOTO cinemagia.ro

Cu toate acestea, pe site-ul „Rotten Tomatoes“, lungmetrajul a primit calificativul 3,8 din 5, iar pe IMDb (Internet Movie Database), „Secretul lui Adaline“ a obţinut, până la difuzarea acestei ştiri, calificativul 7,4.

Prima „întâlnire“ a publicului cu personajul Adaline Bowman se petrece pe un bulevard din San Francisco, unde tânăra, rămasă la vârstă de 29 de ani, îşi procură cu atenţie un permis de conducere fals, ce o identifică drept Jennifer Larson, o femeie, de asemenea, în vârstă de 29 de ani.

„Dulce, dar destul de înţepătoare şi mult mai atentă decât pare la prima vedere, această femeie ar putea, la fel de bine, să fie un supererou sau un agent sub acoperire al CIA“, scrie criticul de film Justin Chang, pentru revista „Variety“.

Michiel Huisman şi Blake Lively, în pelicula „The Age of Adaline/ Secretul lui Adaline“ FOTO cinemagia.ro

Pe măsură ce publicul o urmăreşte pe protagonistă cotrobăind prin lucrurile sale (printre care se regăsesc o maşină de scris antică şi o colecţie de fotografii vechi), sau urmărind un jurnal de ştiri din secolul XX, istoria personajului îşi face rapid apariţia în prim-plan printr-o serie de flashback-uri.

Născută în anul 1908, Adaline era o femeie simplă, dar destul de frumoasă pentru epoca sa, care se căsătoreşte cu un tânăr inginer. În cele din urmă, Adaline rămâne însărcinată şi aduce pe lume o fetiţă, pe nume Flemming. Însă, la scurt timp după moartea prematură a soţului său, o Adaline plină de durere şi cu inima frântă se prăbuşeste cu maşina într-un râu din California, într-o noapte deosebit de rece pentru acest stat. Un fulger o readuce pe Adaline la viaţă, dar nu numai. Procesul său de îmbătrânire a încetat definitiv, făcând-o pe Adaline imună la ravagiile timpului.

„În cele din urmă, «Secretul lui Adaline»  reaminteşte spectatorilor că una dintre marile frustări ale vieţii, şi anume faptul că nu avem niciodată îndeajuns timp, ar putea fi de fapt un avantaj“, conchid editorii de la revista „Variety“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările