Actorii Andreea Grămoşteanu, Tudor Istodor şi Octavian Strunilă, Cuzin Toma se întâlnesc cu publicul la festivalul de artă „Film în sat”

Actorii Andreea Grămoşteanu, Tudor Istodor şi Octavian Strunilă, Cuzin Toma se întâlnesc cu publicul la festivalul de artă „Film în sat”

Afişul Festivalului Film în  sat

Actorii Andreea Grămoşteanu, Tudor Istodor şi Octavian Strunilă, Cuzin Toma se vor întâlni cu publicul la prima ediţie a festivalului „Film în sat” ce va avea loc între 3 şi 5 iunie la Peştişani, judeţul Gorj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul dezvoltat de asociaţia culturală „Cuzin Toma - Dacă eu pot, poţi şi tu” îi va aduce în mijlocul naturii pe pasionaţii de film, teatru, muzică, dans, alături de îndrăgiţi actori şi profesionişti din cinematografia românească.
 
Publicul va avea şansa să se întâlnească cu actorii filmelor şi să intre în dialog cu aceştia. Astfel, prima proiecţie a festivalului va fi ce a lungmetrajului "Şi atunci, ce e libertatea?". Imediat după, publicul este invitat la o discuţie la care va participa unul dintre actorii filmului, Cuzin Toma, interpretul lui Culai în filmul regizat de Andrei Zincă.
 
Tot în prima seară, la finalul proiecţiei filmului "#dogpoopgirl", în regia lui Andrei Huţuleac, actorii Andreea Grămoşteanu şi Tudor Istodor vor împărtăşi publicului informaţii despre frumoasa lume a cinematografiei. O altă discuţie este cea dedicată filmului "Complet Necunoscuţi". La finalul proiecţiei, publicul îi va întâlni pe regizorul Octavian Strunilă şi pe actriţa Andreea Grămoşteanu.
 
Toate discuţiile vor fi moderate de Irina-Margareta Nistor, curatorul festivalului. Criticul de film a pregătit şi câteva surprize pentru oaspeţi: retrospective ale filmului românesc de scurtmetraj, dar şi o selecţie a filmelor de animaţie realizate de Ion Popescu Gopo. 
 
„Festivalul vine cu o şansă uriaşă pentru foarte mulţi copii: accesul la cultură. Când spun cultură, cuprind tot. Artă, istorie, ştiinţă. Căci filmul este acea ramura artistica ce uneşte tot ceea ce ţine de identitatea unui popor. Tradiţii, obiceiuri, istorie. Pe toate le veţi întâlni la Peştişani. Filmul este memoria noastră colectivă”, declară Cuzin Toma, actor şi preşedintele festivalului de artă „Film în sat”.
 
Festivalul este dedicat tuturor vârstelor, cu activăţi potrivite pentru toţi participanţii. Astfel, părinţii le pot oferi copiilor oportunitatea de a învaţa lucruri noi şi de a îşi descoperi o nouă pasiune la atelierele de teatru şi de percuţie.
 
Din programul zilei de sâmbătă, amintim următoarele ateliere:
• Două ateliere de teatru pentru copii susţinute de Şcoala Teatru de Artă – pentru grupele de vârstă 08-14 ani, respectiv 16-18 ani;
• Atelier de percuţie pentru copii susţinut de Mihai Axinte - grupa de vârstă 08-14 ani.
 
Deşi festivalul are loc în apropierea Zilei Internaţionale a Copilului, nici adulţii nu vor fi neglijaţi. Astfel, pe lângă filme, teatru şi muzică, aceştia se pot înscrie la un atelier de dans contemporan susţinut de Teodora Velescu.
Programul complet al tuturor proiecţiilor de film şi al activităţiilor culturale este disponibil https://www.filminsat.ro/program.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările