Regizorul Bryan Singer, acuzat de pedofilie, spune că are dovezi că este nevinovat

Regizorul Bryan Singer, acuzat de pedofilie, spune că are dovezi că este nevinovat

Bryan Singer, regizorul francizei „X-Men“, a fost acuzat de agresarea sexuală a unui adolescent FOTO GettyImages/Gulliver

Bryan Singer, regizorul francizei „X-Men“, acuzat de violarea, abuzarea fizică şi drogarea unui adolescent în vârstă de 17 ani, are dovezi că nu se afla în Hawaii, locul unde a avut loc presupusa infracţiune, spune avocatul cineastului, informează calgaryherald.com.

Bryan Singer, regizorul francizei „X-Men“, a fost acuzat de agresarea sexuală a unui adolescent, potrivit unei plângeri penale depuse miercuri împotriva cineastului la Curtea federală din Hawaii.

Regizor, producător şi scenarist a peste 15 producţii, inclusiv franciza „X-Men“, Bryan Singer, în vârstă de 48 de ani, este acuzat că l-ar fi agresat sexual în anul 1999 pe un tânăr în vârstă de 17 ani.

Conform plângerii penale, faptele de agresiune ar fi avut loc în mai multe rânduri, în câteva reşedinţe din Los Angeles şi Kailua, Hawaii, şi au inclus viol, administrare forţată a drogurilor şi alte constrângeri fizice.

În documentele depuse în instanţă, obţinute de site-ul „The Wrap“, se spune că victima este Michael Egan, un locuitor din Nevada, care a crescut în Vestul mijlociu al Statelor Unite ale Americii şi, în cele din urmă, s-a mutat cu familia la Los Angeles pentru a deveni actor.

Michael Egan, care are în prezent 32 de ani, susţine că Singer şi alte persoane din industria cinematografică l-au ameninţat că îi vor distruge aspiraţiile de a se lansa în lumea filmului dacă nu le va face pe plac.

Documentele depuse în instanţă conţin descrieri detaliate ale modului în care, în anul 1999, Bryan Singer i-a oferit lui Egan droguri şi alcool, apoi l-a luat cu avionul spre Hawaii pentru a-l abuza sexual.

Michael Egan susţine, de asemenea, că acest lucru s-a întâmplat în mai multe rânduri şi că nu a fost singurul adolescent care a fost abuzat sexual de cineast.

Plângerea penală solicită iniţierea unui proces şi o sumă necunoscută de bani, drept compensaţii pentru traume emoţionale, agresare sexuală şi fizică şi invadarea vieţii private.

Victima a depus plângerea cu puţin timp înainte de lansarea celui mai recent film din franciza „X-Men“, „X-Men: Days Of Future Past/X-Men: Viitorul este trecut“.

Avocatul regizorului, care a catalogat acuzaţiile aduse cineastului drept „absurde şi defăimătoare“, a spus, însă, că poate confirma, cu ajutorul unor extrase de cont, înregistrări telefonice şi programări pentru filmări, că Bryan Singer nu se afla în Hawaii când a avut loc presupusul abuz.

Astfel, potrivit documentelor, Bryan Singer s-ar fi aflat la acel moment în Toronto, Canada, pentru filmările pentru prima parte a francizei „X-Men“. Avocatul a refuzat să pună la dispoziţia presei documentele personale, însă a spus că detaliile despre filmări pot fi obţinute de la studiourile 20th Century Fox.

O audiere în acest proces a fost stabilită pentru 21 iulie, la o instanţă din Honolulu.

Bryan Singer este un regizor şi producător american de film, care şi-a câştigat celebritatea odată cu lansarea lungmetrajului „Suspecţi de serviciu“, în 1995. El se bucură de o mare popularitate în rândurile fanilor de producţii SF şi benzi animate, graţie primelor două filme din seria „X-Men“ şi a peliculei „Superman Revine“.

Franciza „X-Men“ a avut până în prezent încasări de 2,30 miliarde de dolari.

Considerat unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, în „X-Men: Days Of Future Past/X-Men: Viitorul este trecut“ joacă actorii Jennifer Lawrence, Ian McKellen, Michael Fassbender, Nicholas Hoult şi Hugh Jackman. În România, acest film va avea premiera pe 23 mai.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: