Michelle Obama, dezvăluiri dureroase despre problemele din căsnicie. Fiicele ei au fost concepute prin fertilizare in vitro: „M-am simţit singură şi pierdută“

Michelle Obama, dezvăluiri dureroase despre problemele din căsnicie. Fiicele ei au
fost concepute prin fertilizare in vitro: „M-am simţit singură şi pierdută“

Michelle şi Barack Obama sunt împreună din anul 1992 FOTO Guliver/Getty Images

Fosta primă doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama (54 de ani), a mărturisit că fiicele sale au fost concepute prin fertilizare in vitro şi a oferit detalii dureroase despre perioadele dificile prin care a trecut inclusiv în căsnicia cu Barack Obama (57 de ani), cei doi fiind căsătoriţi de 26 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Michelle Obama a declarat că s-a simţit „pierdută şi singură“ după ce a suferit un avort spontan în urmă cu 20 de ani şi că fiicele sale şi ale lui Barack Obama au fost concepute după ce a recurs la inseminarea artificială. 
 
Fosta primă doamnă a făcut dezvăluirea în emisiunea „Good Morning America“, de la ABC, dar şi în mult aşteptata autobiografie „Becoming“, care va fi lansată la nivel global pe 13 noiembrie. 
 
„Am simţit totul ca pe un eşec pentru că nu ştiam cât de dese sunt avorturile spontane pentru că nu suntem obişnuiţi să vorbim despre ele deschis. Suferim în tăcere, gândindu-ne că noi suntem de vină. Este important să se vobească cu mamele tinere despre faptul că au loc avorturi spontane“, a declarat Michelle Obama. 
 
Michelle şi Barack Obama, alături de cele două fiice FOTO Guliver/Getty Images
 
Michelle Obama a precizat că a fost nevoită să apeleze la fertilizarea in vitro pentru a le concepe pe Sasha (17 ani) şi Malia (20 de ani). Ea a declarat că, la vârsta de 34 de ani, şi-a dat seama că „ceasul biologic este real“ şi că „producerea ovulelor e limitată“, ceea ce a determinat-o să hotărască să recurgă la fertilizarea in vitro. 
 
În autobiografia sa, care are 426 de pagini, Michelle Obama a vorbit şi despre problemele pe care le-a întâmpinat în căsnicie, dezvăluind că, împreună cu soţul ei, a apelat la şedinţe de terapie. De altfel, de-a lungul timpului au existat nenumărate zvonuri potrivit cărora căsnicia lor trece printr-un impas şi chiar că că Michelle Obama ar fi vrut să divorţeze, însă a fost împiedicată de consilierii de la Casa Albă şi sfătuită să aştepte până la finalul mandalului soţului ei. 
 
După cum mărturiseşte fosta avocată, relaţia de cuplu a întâmpinat dificultăţi mai ales după ce soţul său a intrat în legislatură la nivelul statului, lăsând-o singură acasă, unde a fost nevoită să-şi administreze injecţii în cadrul procedurii de inseminare artificială, dezvăluie fosta Primă Doamnă citată de News.ro.
 
„Pentru noi, consilierea cu privire la căsătorie a fost una dintre metodele prin care am învăţat să vorbim despre disensiunile noastre. Cunosc prea multe cupluri tinere care se confruntă cu dificultăţi şi cred cumva că e ceva greşit cu ele. Iar eu vreau să ştie că Michelle şi Barack Obama, care au o căsnicie fenomenală şi se iubesc unul pe celălalt, lucrează la căsătoria lor. Şi primim ajutor în căsătoria noastră, atunci când avem nevoie“, a adăugat fosta Primă Doamnă.
 
Ea povesteşte, în carte, seara de vară în care s-a îndrăgostit, la Chicago, de Barack Obama: „Imediat ce mi-am dat voie să simt ceva pentru Barack sentimentele au năvălit - o explozie de dorinţă, recunoştinţă, împlinire, uimire.“
Michelle Obama vorbeşte deschis despre viaţa ei, de la detalii din copilăria în Chicago, până la lupta cu rasismul şi ce a însemnat să devină prima doamnă de culoare a Statelor Unite şi timpul petrecut la Casa Albă.
 
De asemenea, îl critică fără rezerve pe actualul preşedinte al Americii, Donald Trump, povestind şocul suferit în noaptea în care a aflat că el îl va înlocui pe soţul său în Biroul Oval. 
 
Michelle Obama scrie în „Becoming“ că nu-i va „ierta niciodată“ preşedintelui Donald Trump faptul că a promovat teoria „birther“, potrivit căreia soţul său nu s-a născut în Statele Unite. „Toată treaba cu «birther» a fost o nebunie şi o răutate, bineînţeles, care abia îşi ascunde bigotismul şi xenofobia subiacente. Şi dacă cineva cu o minte instabilă şi-ar fi încărcat puşca şi ar fi venit cu maşina la Washington? Şi dacă acea persoană ne-ar fi căutat fetele? Donald Trump, prin insinuările sale zgomotoase şi nechibzuite, mi-a pus în pericol siguranţa familiei. Iar pentru asta n-am să-l iert vreodată“.
 
Înainte să plece de la Casa Albă la Paris, Trump a comentat unele fragmente din cartea de memorii a lui Michelle Obama: „A primit mulţi bani să scrie o carte, iar ei insistă mereu să ieşi cu controverse. Am să vă dau eu unele înapoi. Eu n-am să-l iert niciodată (pe Barack Obama - n.r.) pentru ceea ce a făcut armatei noastre prin faptul că nu a finanţat-o corespunzător. Ceea ce le-a făcut el militarilor noştri a făcut această ţară foarte nesigură“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: