Luise Rainer, cea mai longevivă actriţă premiată cu Oscar, a murit la vârsta de 104 ani

Luise Rainer, cea mai longevivă actriţă premiată cu Oscar, a murit la vârsta de 104 ani

Luise Rainer este celebră pentru rolul din „Marele Ziegfeld/The Great Ziegfeld“, pentru care a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 1937 FOTO Hepta

Actriţa americană de origine germană Luise Rainer, câştigătoare a două premii Oscar, a murit, marţi, în casa sa din Londra, la vârsta de 104 ani, din cauza unei pneumonii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„A fost o femeie cu o charismă uriaşă... Dacă o vedeai, nu o mai uitai niciodată“, a declarat fiica actriţei, Francesca Knittel-Bowyer, informează contactmusic.com.

Luise Rainer, una dintre cele mai cunoscute actriţe de la Hollywood în anii 1930, a fost prima vedetă care a primit premiul Oscar doi ani la rând, o performanţă repetată până în prezent de doar patru nume ale cinematografiei.

Rainer a jucat într-o serie de filme austriece şi germane înainte de a fi descoperită de un director de casting al studiourilor Metro-Goldywn-Mayer (MGM) în anii 1930. Actriţa a semnat un contract pentru o perioadă de şapte ani cu MGM şi a obţinut primul rol la Hollywood în pelicula „Escapade“ din 1935.

Luise Rainer este celebră pentru rolul din „Marele Ziegfeld/The Great Ziegfeld“, pentru care a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 1937. În 1938 a câştigat din nou această distincţie pentru prestaţia din „Vreme de răscruce/The Good Earth“.

Cariera actriţei a intrat însă în declin după câştigarea celor două premii Oscar şi după apariţia în filme de mai puţin succes, precum „The Toy Wife“ şi „The Great Waltz“, Rainer rupând contractul cu MGM şi revenind în Europa.

Luise Rainer şi-a petrecut apoi cea mai mare parte a vieţii la Londra, departe de lumina reflectoarelor. A apărut rar, ca invitată specială, în câteva seriale, iar ultimul film în care a jucat a fost „The Gambler“, din 1997.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările