Kevin Spacey va pleda „nevinovat” la audierea din 7 ianuarie. Ce solicitare i-au respins judecătorii

Kevin Spacey va pleda „nevinovat” la audierea din 7 ianuarie. Ce solicitare i-au respins judecătorii

Judecătorii i-au respins cererea lui Spacey                                                   FOTO: guliver/getty images

Actorul Kevin Spacey va pleda „nevinovat” la audierea din 7 ianuarie privind acuzaţia că a agresat sexual un adolescent în vârstă de 18 ani, fiul unui prezentator al Boston TV.  Mai mult, judecătorii i-au respins lui Spacey cererea de a nu se prezenta la proces, scrie Variety.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cer ca această curte să îmi scuze absenţa fizică din faţa acuzării căci locuiesc în afara statului şi cred că prezenţa mea va amplifica publicitatea negativă deja generată în legătură cu acest caz...Doresc să pledez nevinovat”, scrie în declaraţia actorului american, citată de Variety. 
 
Acuzaţia conform cărora Kevin Spacey l-a hărţuit pe adolescent într-un bar din Nantucket este doar una dintr-un lung şir de cazuri de hărţuire sexuală în care actorul din ”House of Cards” ar fi implicat.

 Cel mai recent ar fi unul din septembrie, conform Variety, în care un maseur, care a dorit să rămână anonim, l-a acuzat pe Spacey că l-a atins, făcându-i propuneri sexuale. Alte acuzaţii au fost făcute de actorul Anthony Rapp care, în octombrie 2017, a declarat că Spacey i-a făcut avansuri în 1986, la o petrecere, în New York. La momentul respectiv, Rapp avea 14 ani. 
 
De asemenea, conform unei investigaţii asupra perioadei în care actorul a îndeplinit funcţia de director artistic al teatrului ”Old Vic” din Londra, 2004-2015, alte 20 de persoane l-au blamat pe Spacey pentru „comportament neadecvat”. 
 
Pe 24 decembrie, ziua în care a fost anunţat că a fost pus sub acuzare pentru molestarea adolescentului, Kevin Spacey a avut o primă reacţie în faţa numeroaselor acuzaţii ce i-au fost aduse.
 
La doar câteva ore după ce s-a aflat că prima înfăţişare la tribunal va fi pe 7 ianuarie, actorul a publicat pe conturile de social media o filmare intitulată „Let me be Frank“, un joc de cuvinte cu trimitere la personajul pe care l-a portretizat în serialul de succes „House of Cards“ şi la care a fost forţat să renunţe după izbucnirea scandalului sexual. 
 
Asumându-şi rolul lui Frank Underwood, monologul pare să aibă două ţeluri: pe de-o parte, critică decizia echipei Netflix de a-l înlătura din ultimul sezon în urma acuzaţiilor ce i-au fost aduse, iar pe de altă parte, dă o replică celor care îl dispreţuiesc din cauza presupusului său comportament inadecvat. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările