Fiica muzicianului Kurt Cobain: „Nu sunt unul dintre fanii trupei Nirvana“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frances Bean Cobain şi mama sa, Courtney Love FOTO Getty Images
Frances Bean Cobain şi mama sa, Courtney Love FOTO Getty Images

Fiica fostului solist al trupei Nirvana, Frances Bean Cobain (22 de ani), a mărturisit că nu este fana muzicii tatălui său, faimosul cântăreţ Kurt Cobain, în cadrul unui interviu acordat pentru publicaţia „Rolling Stone“, cu ocazia realizării unui documentar despre viaţa rockerului.

Într-un interviu acordat revistei „Rolling Stone“, legat de noul documentar realizat în memoria tatălui său, Kurt Cobain, Frances Bean Cobain a declarat că nu se numără printre fanii trupei Nirvana.

Mie chiar nu-mi place Nirvana atât demult. Mai mult îmi plac trupele Mercury Rev, Oasis, Brian Jonestown Masacare (n.r. - râde). Nu mă interesează scena muzicii grunge“, a declarat Frances Bean Cobain, pentru „Rolling Stone“. Cu toate acestea, ea a adăugat că piesa „Territorial Pissings“, de pe albumul „Nevermind“, lansat de Nirvana în 1991, „este un cântec al naibii de grozav“.

Mai mult, fiica lui Kurt Cobain a descris piesa „Dumb“, de pe albumul „In Utero“, lansat de Nirvana în 1993, ca fiind „o percepţie a lui Kurt despre sine, despre cum se simte atunci când e drogat şi cum se simte atunci când nu consumă droguri, dar şi despre senzaţia insuficienţei pe care o resimţea în legătură cu eticheta de a fi vocea unei generaţii“.

Frances Bean Cobain a mai mărturisit că, în perioada adolescenţei, s-ar fi simţit ciudat dacă ar fi fost unul dintre fanii trupei tatălui său.

„În cultura noastră, oamenii sunt obsedaţi de muzicienii morţi“

„Aveam aproximativ 15 ani când am realizat că prezenţa tatălui meu este inevitabilă. Dacă mă aflam într-o maşină, cu radioul pornit, se auzea tatăl meu. El (Kurt Cobain –n.r.) este mai valoros decât viaţa, iar în cultura noastră oamenii sunt obsedaţi de muzicienii morţi“, a explicat Frances Bean Cobain, adăugând: „Iubim să-l punem (pe Kurt Cobain –n.r.) pe un piedestal. Dacă Kurt ar fi fost doar un alt bărbat care şi-ar fi abandonat familia în cel mai groaznic mod posibil? Dar nu a fost. El a inspirat oamenii să-l ridice pe un piedestal, pentru a deveni Sfântul Kurt. După ce a murit, a devenit şi mai iubit decât era atunci când încă trăia. Nu ai fi crezut că putea fi şi mai iubit. Dar asta s-a întâmplat“, a conchis Frances Bean Cobain.

Courtney Love, în lacrimi la prima vizionare a filmului

Aceasta a mai adaugat că, la prima vizionare a filmului, mama sa şi fosta soţie a fostului cântăreţ Kurt Cobain, Courtney Love a izbucnit în lacrimi, în faţa unei secvenţe în care fostul său soţ îşi ţine fiica în braţe. „Mama m-a luat în braţe, a început să plângă, în timp ce-mi tot repeta «Îmi pare rău, îmi pare rău, îmi pare atât de râu. Realizezi cât demult te-a iubit tatăl tău?». Iar eu i-am zi că da, ştiu“, a mai adăugat Frances Bean Cobain, pentru „Rolling Stone“

Documentarul „Kurt: Montage of Heck“ are premiera pe 4 mai, la HBO

Primul documentar despre viaţa lui Kurt Cobain, intitulat „Kurt: Montage of Heck, a fost realizat cu ajutorul familiei artistului şi regizat de Brett Morgen („On the Ropes“). Filmul, al cărui producător executiv a fost chiar Frances Bean Cobain, va avea premiera pe 4 mai, la HBO, în Statele Unite ale Americii, şi va prezenta viaţa starului rock prin intermediul unor filme de familie, jurnale şi piese muzicale nelansate anterior.

Kurt Cobain s-a sinucis la vârsta de 27 de ani, în 1994. Genul de muzică rock foarte distorsionată, care aborda teme precum alienarea socială, a devenit un simbol al „generaţiei X“ a anilor 1990 şi a dus la apariţia curentului grunge-rock, pornind din Seattle.

Trupa rock Nirvana a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în aprilie 2014.

Trupa Nirvana, înfiinţată de solistul şi chitaristul Kurt Cobain şi de basistul Krist Novoselic la sfârşitul anilor 1980, a adus muzica grunge în curentul mainstream, fiind considerată formaţia emblematică a generaţiei X, din anii 1990, cu hituri precum „Smells Like Teen Spirit“ and „Come As You Are“.

După sinuciderea lui Kurt Cobain, în 1994, formaţia s-a destrămat, după ce a lansat trei albume de studio într-o carieră de şapte ani, interval în care Nirvana a vândut 75 de milioane de discuri în toată lumea.
 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite