Dieta lui Novak Djokovic. Ce mănâncă acum campionul de la Australian Open, pentru a avea mai multă energie şi claritate mentală

Dieta lui Novak Djokovic. Ce mănâncă acum campionul de la Australian Open, pentru a avea mai multă energie şi claritate mentală

În mai, împlineşte 34 de ani, dar pare că este de o viaţă pe teren, jucând la un nivel înalt. Sârbul care a scris istorie recent în finala Australian Open, pe care a câştigat-o fără drept de apel în trei seturi lejere, are acum o... colecţie de 18 titluri de Mare Şlem şi sigur nu se opreşte aici.

Campionul clasat pe primul loc în topul ATP pare mai plin de energie ca niciodată şi cu un mental care, de multe ori, îl ajută mai mult decât jocul în câştigarea meciurilor. Care este secretul acestui mare sportiv?

Nu de mult, acesta a dezvăluit că totul a curs mai bine în cariera sa de tenisman după ce a trecut la o alimentaţie vegetariană. Nole spune că, prin anul 2007, era foarte frustrat în joc, din cauza problemelor lui respiratorii şi a alergiilor minore pe care le acuza. În acel an, sârbul a început să lucreze cu doctorul Igor Cetojevic, care i-a prescris o dietă din care a eliminat lactatele, glutenul şi zahărul rafinat. Apoi, în anii care au urmat, Nole a renunţat şi la alimentele de provenienţă animală, iar acum urmează o dietă bazată doar pe legume şi fructe.

Citeşte continuarea aici!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările