A murit Nathalie, singura soţie a lui Alain Delon, una dintre cele mai frumoase femei din lume în anii `60. Ultima fotografie cu cei doi

A murit Nathalie, singura soţie a lui Alain Delon, una dintre
cele mai frumoase femei din lume în anii `60. Ultima fotografie cu cei doi

Nathalie şi Alain Delon

Actriţa Nathalie Delon, fosta soţie a lui Alain Delon, a murit la vârsta de 79 de ani, de cancer, a anunţat pe Instagram fiul ei, Anthony Delon.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

„Odihneşte-te în pace, mamă, Nathalie Delon 1941-2021", a scris el, însoţind mesajul cu o fotografie în care e îmbrăţişat de mama sa. "Mama a murit în această dimineaţă, la ora 11.00, la Paris, înconjurată de apropiaţi. A murit de un cancer rapid", a declarat pentru AFP fiul lui Nathalie şi al lui Alain Delon, Anthony. 

Cu câteva zile în urmă, el a publicat o altă fotografie cu cei doi părinţi, reuniţi cu ocazia sărbătorilor de sfârşit de an. „Dragoste neclintită', a fost mesajul care a însoţit imaginea.

 

Născută Francine Canovas în Maroc, la 1 august 1941, Nathalie Delon l-a cunoscut pe Alain Delon în 1962 într-un club de noapte din capitală. A urmat o relaţie clandestină înainte ca Delon să o părăsească pe Romy Schneider pentru a se căsători în august 1964, într-o ceremonie intimă, scrie news.ro

Căsătoria i-a deschis porţile către cinematografie: în 1967 a filmat în "Le Samouraï", de Jean-Pierre Melville, unde a interpretat-o pe Jane.

Alături de personalităţi precum Francis Huster, Brigitte Bardot, Virna Lisi, Raquel Welch sau Anthony Hopkins, ea a jucat în 30 de filme de la sfârşitul anilor 1960 până la începutul anilor 1980. A apărut în:"L'Armée des ombres", "Sex-shop", "Une Anglaise romantique", "Docteur Justice", "Une femme fidèle", cu regizori ca Claude Berri, Joseph Losey, Christian-Jaque sau Roger Vadim.

Nathalie Delon a fost şi regizoare pentru două lungmetraje: "Ils appellent ça un accident", în 1982, cu Yves Deschamps, şi "Sweet Lies" în 1988.

Viaţa cu Alain Delon va fi mult mai scurtă decât cariera sa cinematografică. După doi ani de viaţă separaţi, cuplul a divorţat în 1969, pe când actorul avea o relaţie cu Mireille Darc. Mult timp, amintirea lui Romy Schneider a influenţat povestea lor de dragoste, aşa cum mărturisea ea mai târziu. 

Actrița Nathalie Delon la nunta lui Mick Jagger cu Bianca Perez-Mora Macias, în Saint-Tropez, Franța, mai 1971. FOTO Getty Images / Keystone / Hulton Archive 

Imagini din aceeasi galerie
  • Actrița Nathalie Delon la nunta lui Mick
Jagger cu Bianca Perez-Mora Macias, în Saint-Tropez, Franța, mai 1971. FOTO Getty Images / Keystone / Hulton Archive 
  • Gala UNICEF de la
Paris, 1975, prezentată de Peter Ustinov. Pe scenă mai apar Lana Cantrall, Odile Versois, Nathalie Delon și  Mary
Travers. FOTO Getty Images / Keystone / Hulton Archive

 
  • Actrița Nathalie Delon pe aeroportul Heathrow, la Londra, în septembrie
1969. FOTO Getty Images / M Stroud/Daily Express/Hulton
Archive
  • Portret al
actriței Nathalie Delon, așa cum apare în filmul Le Sorelle din 1969. FOTO Getty Images / Keystone / Hulton Archive 
  • Actrița Nathalie Delon în octombrie 1968. FOTO Getty
Images /  Evening Standard / Hulton
Archive 
  • Actrița Nathalie Delon pe aeroportul Heathrow, la Londra, în octombrie 1968. FOTO Getty Images / Dove / Daily Express 
  • Actorii Willy Rizzo, Natalie Delon, Elsa Martinelli și Alain Delon la Roma, în octombrie 1965. FOTO Getty Images / Keystone / Hulton Archive
  • Nathalie Delon cu Alain Delon și fiul lor Anthony în 1965 la Monte Carlo. FOTO
Getty Images / Keystone / Hulton Archive
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările