A murit Mireille Darc, actriţa-emblemă a anilor '70 şi partenera lui Alain Delon vreme de 15 ani

A murit Mireille Darc, actriţa-emblemă a anilor '70 şi partenera lui Alain Delon vreme de 15 ani

Mireille Darc şi Alain Delon au fost împreună vreme de 15 ani FOTO Guliver/Getty Images

Mireille Darc, actriţă emblematică a cinematografiei anilor 1970, a murit la vârsta de 79 de ani, în locuinţa sa din Paris, avându-l pe Alain Delon alături, a anunţat agentul artistei, citat de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Mireille Darc a plecat în această noapte. Alături de ea s-a aflat până la capăt soţul ei şi Alain Delon“, a declarat pentru AFP  Annabel Karouby, agenta actriţei.
 
Actriţă emblematică a anilor 1960 şi 1970 a jucat în 50 de lungmetraje, dintre care 13 regizate de Georges Lautner.
 
Cea care a fost partenera lui Alain Delon timp de 15 ani a avut în trecut mai multe probleme de sănătate. Ea a suferit din copilărie de probleme cardiace, a trecut în 1980 printr-o operaţie pe cord deschis şi operată din nou în 2013. Actriţa a fost spitalizată la sfârşitul anului trecut în urma a doua hemoragii cerebrale. 
 
 
A făcut o pauză şi a revenit în anii 1990 la televiziune, reluând roluri populare de femei hotărâte şi independente în mai multe seriale. 
 
Mireille Darc a realizat mai multe documentare cu teme sociale. 
 
A fost căsătorită din 2002 cu arhitectul Pascal Desprez.
 
„O mare figură a cinematografului francez ne-a părăsit. Mireille Darc a fost o actriţă talentată, o femeie curajoasă“, a scris pe Twitter ministrul Culturii, Françoise Nyssen.
 
Născută Mireille Aigroz pe 15 mai 1938, ea şi-a ales pseudonimul după Ioana d'Arc.
 
Mireille Darc este cunoscută pentru filme precum „Weekend“, „Le grand blond avec une chaussure noire“ şi „Ne nous fachons pas“. A fost premiată la Festivalul de Film Mar del Plata, în 1966, pentru rolul din producţia „Galia“.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: