Târgul RIUF. Universităţile britanice rămân ţintele preferate ale adolescenţilor români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii şi studenţii s-au informat despre ofertele de studiu în străinătate
Elevii şi studenţii s-au informat despre ofertele de studiu în străinătate

Cel mai mare târg de universităţi din România, RIUF, şi-a închis porţile, duminică, la ora 14.00. Potrivit organizatorilor, peste 4000 de elevi şi studenţi au călcatul pragul expoziţiei de oferte educaţionale, în cele trei zile de târg.

La târgul educaţional The Romanian International University Fair (RIUF), desfăşurat vineri, sâmbătă şi duminică, la Sala Palatului, elevii şi studenţii din România au putut să se informeze despre studiile universitare din străinătate. 

Chiar dacă organizatorii nu au reuşit încă să centralizeze preferinţele vizitatorilor, din experienţa anilor trecuţi, potrivit PR-ului evenmentului, Ruxandra Zaharia, în topul celor mai căutate ţări pentru studiu în străinătate rămâne Marea Britanie.

”Estimativ, au fost peste 4100 de vizitatori la ediţia de primăvară a târgului RIUF de la Bucureşti. Anul trecut au fost aproape 5000 de vizitatori, dar în acest an, zilele de târg s-au suprapus vineri cu afişarea rezultatelor la simularea examenului de Bacalaureat, iar sâmbătă şi duminică s-a suprapus cu Olimpiadele la matematică, geografie şi engleză. În general cei mai mulţi vizitatori îi avem la ediţia de toamnă, în primăvară elevii şi studenţii cam ştiu deja încotro vor să meargă. Toamna avem peste 7000 de vizitatori. După ce încheiem periplul prin ţară cu târgul, pentru că de la Bucureşti mergem la Cluj şi apoi la Braşov, ştim exact şi care sunt preferinţele vizitatorilor pentru o universitate anume sau pentru o ţară anume”, ne-a explicat reprezentantul RIUF, Ruxandra Zaharia.

Expoziţia de oferte educaţionale a adunat, la Sala Palatului, peste 100 de Universităţi, agenţi educaţionali, centre culturale şi ONG-uri din nouă ţări şi un continent. 

Cele mai multe oferte vin din Marea Britanie, respectiv 31 la sută, însă elevii au putut intra în contact şi cu reprezentanţii unor universităţi din Eleveţia, Olanda, Germania, Danemarca, SUA, Franţa, Austria, Belgia, Bulgaria, Spania şi România.

Cei care au venit la târg au putut asista la seminarii interctive susţinute de reprezentanţii universităţilor şi consilierii educaţionali, dar şi alte zone interactive, în care vizitatorii au putut asculta muzica Şcolii de DJ, DJ High Way, sau schiţa un desen alături de Universitatea Alternativă.

La standul universităţii Hanze, cei interesaţi de tehnologie, vizitatorii au mai putut afla mai multe despe Sensor Technology, luând parte la construirea unei insecte robot.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite