Cine candidează pentru funcţia de preşedinte al Academiei Române

Cine candidează pentru funcţia de preşedinte al Academiei Române

Cine candidează pentru funcţia de preşedinte al Academiei Române. FOTO: Adevărul

Bogdan Simionescu (vicepreşedinte la Academia Română), Ioan Aurel Pop (rectorul Universităţii Babeş-Bolyai) şi Victor Voicu (preşedintele Secţiei de Ştiinţe Medicale a Academiei Române) sunt cei trei candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de preşedinte al Academiei Române.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cristian Hera, care deţine interimar preşedinţia Academiei Române, a precizat, miercuri, că, deşi a fost propus, nu va candida din motive de sănătate, scrie Agerpres

"Emoţiile mele sunt la fel de mari, după cum se ştie nu mi-am depus candidatura. Maurul şi-a făcut datoria şi se poate retrage, dar am o mare răspundere pentru viitorul acestei instituţii. De aceea, cred că Adunarea Generală îşi va dovedi înţelepciunea să aleagă dintre cei trei candidaţi rămaşi în cursă. Apar pe listă, pentru că nu pot limita dreptul celor care propun. Dar am şi eu dreptul la replică. E un singur motiv, sănătatea, care nu îmi îngăduie să merg mai departe, deoarece pentru funcţia de preşedinte al Academiei îţi trebuie, zic eu, o sănătate de fier, să poţi fi prezent la toate întâlnirile de aici", a declarat Hera.

citeste totul despre: