Britanicii introduc teste de citit şi de matematică de la vârsta de 4 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii britanici din Educaţie au anunţat vineri că vor introduce, din 2016, teste pentru copiii de patru ani chiar de la începutul primului lor an la şcoală, pentru a vedea cât de bine cunosc literele şi câtă matematică ştiu, relatează jurnaliştii de la The Telegraph.

Guvernul britanic a anunţat vineri oficial noul sistem de măsuri din educaţie menit să crească nivelul de cunoştinţe ale elevilor la citit şi la matematică, marile probleme ale celor din învăţământul din Regatul Unit, potrivit The Telegraph.

„Va fi doar o verificare a nivelului de înţelegere din partea unui copil, de exemplu, de numărare sau de recunoaştere de imagini sau de litere, care va fi făcută de profesorul copilului în primele săptămâni din primul an de învăţămţnt primar”, arată reprezentanţii executivului britanic.

„Şcolile primare vor putea avea o imagine a progresului înregistrat de elevi de la vârsta de patru ani până la 11 ani, câţi se vor ridica la noul standard de la vârsta de 11 ani, cât de bine performează, în medie, elevii la 11 ani şi câţi elevi sunt apreciaţi ca fiind de top”, au explicat oficialii de la ministerul britanic al Educaţiei, în condiţiile în care primele teste naţionale au loc exact la 11 ani. 

Măsuri dure pentru performanţă

Jurnaliştii britanici au mai precizat şi alte măsuri de reformare a învăţământului din Regat, cum ar fi creşterea gradului de dificultate a testelor standard (SAT) pe care elevii le dau la matematică, citire şi gramatică, ortografie şi punctuaţie când termină primele patru clase, schimbarea conducerii şcolilor cu rezultate slabe (care nu au 85% dintre elevii de 11 ani cu progrese clare la învăţătură, care se ridică la standardele stabilite de minister - acum sunt 65%) sau publicarea de către licee a ratei de angajabilitate în rândul elevilor absolvenţi sau a ratei de acceptare la o universitate.

„Noul sistem de educaţie înseamnă standarde mai ridicate, unde nu este loc pentru şcolile care nu performează. Vreau să văd toţi copiii ieşind din şcoala primară cu un nivel bun de citire, scriere şi de matematică, astfel încât să poată evolua mai departe, în învăţământul secundar. Un început mai bun aici este un început mai bun în viaţă”, a explicat măsurile David Laws, ministrul britanic al şcolilor, potrivit The Telegraph.


Pe aceeaşi temă:

Britanicii aduc profesori chinezi pentru a-i învăţa pe elevi Matematică

PISA 2012 România a urcat patru locuri în lume la matematică, citit şi stiinţe, însă rămâne tot la coada clasamentului. Ce spune Comisia Europeană

VIDEO PISA 2012 Cum a ajuns Shanghai să fie liderul mondial în educaţie

ANALIZĂ Controversa reformei din sistemul de învăţământ britanic

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite