Viorica Dăncilă, despre viitorul ministru al Educaţiei: Trebuie să cunoască foarte bine problemele din sistemul preuniversitar

Viorica Dăncilă, despre viitorul ministru al Educaţiei: Trebuie să cunoască foarte bine problemele din sistemul preuniversitar

FOTO: gov.ro

Premierul a declarat că persoana care va ajunge în fotoliul de la Educaţie trebuie să ştie toate problemele care există în sistem, mai ales în cel preuniversitar, susţinând că va propune câteva persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viorica Dăncilă a precizat că va propune în Comitetul Executiv al PSD mai multe persoane, urmând ca forul de conducere al partidului să decidă viitorul ministru al Educaţiei. „O să vin cu mai multe propuneri, o să discut în Cex despre acest lucru. Cred că trebuie să vină cineva care să cunoască problemele mai ales din învăţământul preuniversitar, unde am văzut că sunt mai multe probleme. Cred că trebuie să fie cineva implicat şi care să acţioneze foarte repede, pentru că, aşa cum ştiţi, pe 9 septembrie începe anul şcolar”, a afirmat premierul vineri, în cadrul unei conferinţe, în Iaşi. 

Pe 5 august, ministrul Culturii, Daniel Breaz, a fost desemnat ministru interimar al Educaţiei, după ce premierul Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu, pentru declaraţiile 'profund greşite' făcute de aceasta într-o emisiune televizată privind cazul de la Caracal. Andronescu afirmase că ea a 'învăţat de acasă' să nu se urce „în nicio maşină străină”, referindu-se la cazul Alexandrei, adolescenta de 15 ani răpită de bărbatul care a luat-o la ocazie, Gheorghe Dincă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările