Tehnici de învăţare rapidă pentru examen: Evaluare Naţională şi Bac 2015

Tehnici de învăţare
rapidă pentru examen: Evaluare Naţională şi Bac 2015

Tehnici de învăţare rapidă pentru examenele de Bac 2015 şi pentru cele de la Evaluarea Naţională 2015    FOTO Adevărul

La tehnici de învăţare rapidă pentru examen pot apela elevii care se pregătesc pe ultima sută de metri pentru examenele din vară: Evaluarea Naţională sau probele la Bac 2015. Spre exemplu, se pot baza pe memoria vizuală ca să reţină infrmaţia aşezată schematic în pagină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tehnici de învăţare rapidă pentru examen: memoria vizuală

Cea mai uşoară metodă de memorare a informaţiei este fotografierea ei vizuală, aceasta fiind una dintre cele mai frecvent folosite tehnici de învăţare rapidă pentru examen. Practic, îţi faci fişe de învăţare pe capitole, treci numele lecţiei şi câteva idei principale pe care le scoţi în evidenţă prin culori diferite. Spre exemplu, la materiile de Real poţi trece formulele cu roşu şi vor fi mai uşor de memorat vizual. De asemenea, odată ce aveţi fişele de studiu realizate, următorul pas este repetarea zilnică şi rezolvarea zilnică de modele de examen, care se găsesc pe site-urile subiecte 2015.edu.ro sau subiecte2014.edu.ro. A combina memoria vizuală cu repetarea memoriei poate constitui una dintre cele mai bune tehnici de învăţare rapidă atât pentru examenele de la Evaluarea Naţională, cât şi pentru cele de la Bac 2015.

Expertul în educaţie finlandeză Alexandra Aton spune că cel mai important este să-ţi cunoşti stilului de învăţare. "Când ştii cum înveţi e mult mai uşor să foloseşti tehnicile care ţi se potrivesc. Eşti vizual? Realizează scheme, sintetizează info, foloseşte culori. Eşti auditiv? Citeşte cu voce tare, ia-ţi cărţi audio. Mai este important să ştii când înveţi uşor: Dimineaţa devreme, ziua, seara, noaptea? Salvează-ţi energia pentru atunci ca să dai randament. Sunteti mai mulţi care învăţaţi? Încearcă să te întâlneşti cu ceilalţi pentru verificare, clarificare. Toată lumea are de câştigat! Cel care ştie consolidează, cel care nu ştie îşi clarifică. Desigur, în funcţie de materie, poţi căuta resurse conexe pe internet. Limba engleza este foarte importantă în acest caz", a spus Anton.

Tehnici de învăţare rapidă pentru examen: părerile profesorilor

Profesorul de Informatică George Trifan de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Capitală spune că cea mai bună pregătire pentru examen acum este să rezolve cât mai multe modele de subiecte. Din nou, exerciţiul repetat constant este una dintre cele mai bune tehnici de învăţare rapidă pentru examen. „Recapitulare, aprofundare şi fixarea cunoştinţelor este ceea ce trebuie să facă acum şi cât mai multe modele de teste, cea mai bună e învăţarea prin teste”, spune Trifan.

Profesorul de Istorie Corneliu Riegler de la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc” din Capitală spune că în primul rând contează foarte mult materialul după care înveţi. „Contează ca materialul după care înveţi să fie bine sistematizat şi bine organizat şi să se rezume strict la programă. Memoratoarele pentru discipline sunt bune, dar sunt şi multe lucruri pe piaţă care nu au legătură cu materia care se cere, deci atenţie la conţinutul programei. Din păcate, de foarte multe ori, nevoia de a utiliza tehnici de învăţare rapidă pentru examen vine în urma organizării proaste a timpului”, a spus Riegler. El a mai adăugat că elevii să nu facă abuz acum şi să se epuizeze psihic şi îi sfătuieşte să găsească un echilibru între muncă şi odihnă.

La rândul ei, profesoara Cristina Smeianu de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” spune că pentru geografie, unde este foarte multă informaţie de memorat, tocmai metoda de fotografiere vizuală a informaţiei este cea bună. „Exerciţiul pe hartă şi exerciţiul repetitiv sunt tehnici de învăţare rapidă pentru examen, este mai uşor să reţii materia direct de pe hartă”, a explicat Smeianu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: